MediaWatch

DR henter ny nyhedsredaktør fra Ekstra Bladet

Tidligere chef for betalt indhold på ektrabladet.dk rykker til DR, hvor hun skal stå i spidsen for den strategiske udvikling af tv-nyhederne på tværs af DR's kanaler samt breaking news.

Lisbeth Langwadt. | Foto: Ekstra Bladet

DR opruster med en stilling som nyhedsredaktør i DR Medier, der skal få tv-nyhederne til at spille på DR's digitale kanaler.

Ansvaret bliver lagt i hænderne på Lisbeth Langwadt, der 1. januar skifter stillingen som chef for betalt indhold på ekstrabladet.dk ud med jobbet som nyhedsredaktør i DR's strategiske afdeling, DR Medier. Det skriver DR i en meddelelse.

Som nyhedsredaktør skal hun beskæftige sig med udviklingen af DR2 Dagen, Deadline og TV-Avisen samt magasinerne ’Horisont’, ’Langt fra Borgen’ og ’Sundhedsmagasinet’. Derudover får Lisbeth Langwadt også ansvaret for DR's strategi for breaking news og store nyhedsbegivenheder i ind- og udland, herunder valg.

"Nyheder er en kerneopgave for DR, og derfor er jeg glad for, at det er lykkedes at få en så stærk kapacitet som Lisbeth Langwadt til at drive den strategiske udvikling af vores nyheder på tv. I dag står vores nyhedsudsendelser stærkt blandt seerne, men jeg er sikker på, at Lisbeth kommer til at bidrage til, at de også fremadrettet vil udvikle sig – ikke mindst når det gælder de ændringer, der sker i brugernes nyhedsforbrug," siger DR's nytiltrådte tv-chef Emma Kronqvist i meddelelsen.


Tv-vaner ændres

Lisbeth Langwadt har siden 2005 arbejdet på Ekstra Bladet, hvor hun senest har været hovedansvarlig for udviklingen af det betalte indhold på ekstrabladet.dk, ledende redaktør og medlem af Ekstra Bladets chefredaktion. Inden da har hun blandt andet været redaktionschef for magasiner og tillæg på Ekstra Bladet.

"DR's tv-nyheder er med sin tårnhøje kvalitet, substans og troværdighed vigtigere end nogensinde før for danskerne på tværs af alder, køn, landsdele og social status. Samtidig ændrer brugernes vaner sig drastisk disse år, så jeg ser det som en både innovativ og vigtig opgave at være med til at føre de stærke tv-nyhedsformater videre ind i en digital fremtid, som lægger op til mange spændende udviklingsmuligheder,” siger Lisbeth Langwadt, der er uddannet bachelor i dansk litteratur og kandidat i journalistik fra Roskilde Universitetscenter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs