MediaWatch

DR henter ny nyhedsredaktør fra Ekstra Bladet

Tidligere chef for betalt indhold på ektrabladet.dk rykker til DR, hvor hun skal stå i spidsen for den strategiske udvikling af tv-nyhederne på tværs af DR's kanaler samt breaking news.

Lisbeth Langwadt. | Foto: Ekstra Bladet

DR opruster med en stilling som nyhedsredaktør i DR Medier, der skal få tv-nyhederne til at spille på DR's digitale kanaler.

Ansvaret bliver lagt i hænderne på Lisbeth Langwadt, der 1. januar skifter stillingen som chef for betalt indhold på ekstrabladet.dk ud med jobbet som nyhedsredaktør i DR's strategiske afdeling, DR Medier. Det skriver DR i en meddelelse.

Som nyhedsredaktør skal hun beskæftige sig med udviklingen af DR2 Dagen, Deadline og TV-Avisen samt magasinerne ’Horisont’, ’Langt fra Borgen’ og ’Sundhedsmagasinet’. Derudover får Lisbeth Langwadt også ansvaret for DR's strategi for breaking news og store nyhedsbegivenheder i ind- og udland, herunder valg.

"Nyheder er en kerneopgave for DR, og derfor er jeg glad for, at det er lykkedes at få en så stærk kapacitet som Lisbeth Langwadt til at drive den strategiske udvikling af vores nyheder på tv. I dag står vores nyhedsudsendelser stærkt blandt seerne, men jeg er sikker på, at Lisbeth kommer til at bidrage til, at de også fremadrettet vil udvikle sig – ikke mindst når det gælder de ændringer, der sker i brugernes nyhedsforbrug," siger DR's nytiltrådte tv-chef Emma Kronqvist i meddelelsen.


Tv-vaner ændres

Lisbeth Langwadt har siden 2005 arbejdet på Ekstra Bladet, hvor hun senest har været hovedansvarlig for udviklingen af det betalte indhold på ekstrabladet.dk, ledende redaktør og medlem af Ekstra Bladets chefredaktion. Inden da har hun blandt andet været redaktionschef for magasiner og tillæg på Ekstra Bladet.

"DR's tv-nyheder er med sin tårnhøje kvalitet, substans og troværdighed vigtigere end nogensinde før for danskerne på tværs af alder, køn, landsdele og social status. Samtidig ændrer brugernes vaner sig drastisk disse år, så jeg ser det som en både innovativ og vigtig opgave at være med til at føre de stærke tv-nyhedsformater videre ind i en digital fremtid, som lægger op til mange spændende udviklingsmuligheder,” siger Lisbeth Langwadt, der er uddannet bachelor i dansk litteratur og kandidat i journalistik fra Roskilde Universitetscenter.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs