MediaWatch

Medie: Regeringen vil bevare magten over TV 2 ved et salg

I al hemmelighed har regeringen ændret kurs i salget af TV 2. Målet er nu at bevare kontrollen med tv-stationen og i stedet sælge en minoritetspost, erfarer Insidebusiness.

Foto: PR/TV 2/Henrik Ohsten

Regeringen har ambitioner om at sælge TV 2, men præmisserne for et salg er i al hemmelighed blevet ændret. I stedet for at sælge hele TV 2 går regeringen og Danske Bank, som er statens finansielle rådgiver, nu efter at sælge en minoritetspost i TV 2, erfarer erhvervsmediet Insidebusiness.

Kilder fortæller til mediet, at regeringen maksimalt vil sælge 49 pct. af aktierne i TV 2. Som MediaWatch tidligere har skrevet, er det en model, som Socialdemokratiet, som ellers har været modstander af et salg af TV 2, åbnede for tidligere på året.

Kursændringen ændrer udgangspunktet for de bejlere, der allerede har meldt sig som interesserede købere af TV 2. For Egmont, som i forvejen er TV 2 i Norge og har meldt sig interesseret i TV 2 Danmark, og MTG, som står bag TV3-kanalerne, betyder det eksempelvis, at der vil være færre synergier ved et køb af den danske tv-station. Omvendt betyder det, at investeringen bliver mindre og mere overkommelig at gabe over.

JP/Politikens Hus er ligeledes et af de mediehuse, som er interesseret i at købe TV 2. Adm. direktør Stig Kirk Ørskov bekræfter over for Insidebusiness, at JP/Politikens Hus har hyret finansmanden Christian Dyvig som uafhængig rådgiver i processen.

Ud over Egmont, MTG og JP/Politikens Hus har Berlingske Media, der har sin belgiske ejer De Persgroep i ryggen, erklæret sin interesse i at købe TV 2. Derudover følger TDC det mulige salg af tv-stationen tæt, mens Insidebusiness også tidligere har erfaret, at den velhavende topchef for betalingsselskabet Nets, Bo Nilsson, er interesseret i at købe TV 2.

Et salg af TV 2 kan tidligst komme på tale i 2019, efter det nuværende medieforlig, der dikterer statsligt ejerskab over TV 2, er udløbet. Salget afhænger dog af, at en række retssager, som truer med at give TV 2 et milliardsmæk, kan indhegnes ved et salg, har kulturminister Mette Bock (LA) tidligere slået fast.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs