MediaWatch

Nyhedsvært fyret fra NBC efter anklager om sexchikane

Den mangeårige nyhedsvært på NBC News Matt Lauer er det seneste i rækken af kendte profiler i den amerikanske medieindustri, der er blevet ramt af beskyldninger om sexchikane.

Foto: /ritzau/AP/Nathan Congleton

MeToo-bølgen har nu også ramt den amerikanske nyhedsstation NBC News, skriver Politiken fredag. Stationen afskedigede onsdag den 59-årige nyhedsvært Matt Lauer, der igennem to årtier har været fast profil og anker på formiddagsprogrammet "Today".

En kvindelig kollega har klaget til NBC’s ledelse over seksuelt krænkende adfærd over for hende, der begyndte under dækningen af Vinter-OL i 2014 og efterfølgende.

"I de 20 år, han (Matt Lauer, red.) har været hos NBC News, er det den første klage over hans adfærd, men vi er også blevet præsenteret for ting, der giver os grund til at tro, at dette måske ikke har været et enkeltstående tilfælde," skrev bestyrelsesformanden i NBC’s nyhedsafdeling, Andrew Lack, til NBC’s ansatte i forbindelse med fyringen.

Kort efter afskedigelsen var meldt offentligt ud er flere anklager og beretningen om krænkelser steget op til overfladen. New York Times har efterfølgende berettet om yderligere to kvinder, der nu også har følt sig forulempet af Matt Lauers, mens magasinet Variety har beskrevet anklager fra mindst tre kvinder mere, der hævder, at de har været udsat for sexchikane fra Matt Lauer.

Afskedigelsen har fået stor opmærksomhed i USA, skriver Politiken, også fra præsident Donald Trump, der har langet ud efter NBC på Twitter.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs