MediaWatch

Nyhedsvært fyret fra NBC efter anklager om sexchikane

Den mangeårige nyhedsvært på NBC News Matt Lauer er det seneste i rækken af kendte profiler i den amerikanske medieindustri, der er blevet ramt af beskyldninger om sexchikane.

Foto: /ritzau/AP/Nathan Congleton

MeToo-bølgen har nu også ramt den amerikanske nyhedsstation NBC News, skriver Politiken fredag. Stationen afskedigede onsdag den 59-årige nyhedsvært Matt Lauer, der igennem to årtier har været fast profil og anker på formiddagsprogrammet "Today".

En kvindelig kollega har klaget til NBC’s ledelse over seksuelt krænkende adfærd over for hende, der begyndte under dækningen af Vinter-OL i 2014 og efterfølgende.

"I de 20 år, han (Matt Lauer, red.) har været hos NBC News, er det den første klage over hans adfærd, men vi er også blevet præsenteret for ting, der giver os grund til at tro, at dette måske ikke har været et enkeltstående tilfælde," skrev bestyrelsesformanden i NBC’s nyhedsafdeling, Andrew Lack, til NBC’s ansatte i forbindelse med fyringen.

Kort efter afskedigelsen var meldt offentligt ud er flere anklager og beretningen om krænkelser steget op til overfladen. New York Times har efterfølgende berettet om yderligere to kvinder, der nu også har følt sig forulempet af Matt Lauers, mens magasinet Variety har beskrevet anklager fra mindst tre kvinder mere, der hævder, at de har været udsat for sexchikane fra Matt Lauer.

Afskedigelsen har fået stor opmærksomhed i USA, skriver Politiken, også fra præsident Donald Trump, der har langet ud efter NBC på Twitter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs