MediaWatch

Professor om TV 2-salg: Fondsmodel vil løse udfordringer

Det vil løse udfordringerne med bl.a. verserende retssager, hvis politikerne i stedet for at sælge TV 2 opretter en privat fond, der ejer stationen, siger medieprofessor.

Foto: PR/TV 2/Henrik Ohsten

Politikerne kan løse problemerne med et salg af TV 2, hvis de omdanner tv-selskabet til en privat erhvervsdrivende fond. Det siger Anker Brink Lund, professor i medieledelse på CBS, til Politiken.

"Det undrer mig, at man ikke har sat Kammeradvokaten og advokatfirmaet Plesner til at undersøge den mulighed, når de har kigget på andre modeller," siger Anker Brink Lund til Politiken.

Han henviser til, at Kulturministeriet har sat Kammeradvokaten til at undersøge med EU-Kommissionen, om det er muligt at isolere TV 2's retssager ved et eventuelt salg. Samtidig har ministeret udpeget advokathuset Plesner som juridisk rådgiver i processen.

Medieprofessoren mener, at fondsmodellen løser regeringens ambitioner for et salg af TV 2. For det første vil den nedbringe statens ejerskab, for det andet sikrer den, at TV 2 fortsat er konkurrencedygtig på et globaliseret marked, og for det tredje får man isoleret de EU-domme, der kan ende med et milliardsmæk til TV 2, og som ligger som en sort sky over tv-stationen.

Dansk Folkeparti ser positivt på forslaget. Det samme gør Socialdemokratiet, hvis højeste prioritet dog er at afværge et salg af TV 2.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs