MediaWatch

Politikere beder minister stille krav til TV 2 i Norge om kønsbalance

To norske partier vil have den norske kulturminister til at stille krav til TV 2 om at forbedre kønsbalancen i ledelsen efter sager om seksuel chikane i mediehuset.

Foto: PR

Sager om seksuel chikane har ramt TV 2 i Norge, som ejet af danske Egmont. Og nu mener de to norske partier Arbeiderpartiet og SV, at sagerne bør få den norske kulturminister Linda Hofstad Helleland til at stille krav om, at tv-stationen forbedrer sin kønsbalance i ledelsen, skriver Kampanje.

Ledelsen består i dag af en kvinde og seks mænd, og TV 2's topchef Olav T. Sandnes har da også erkendt, at han ikke har gjort et godt nok arbejde med at få flere kvinder ombord.

Alligevel mener Arbeiderpartiet, at den norske kulturminister skal lægge pres på TV 2 i de aktuelle forhandlinger om et udbud af de kommercielle public service-opgaver.

"Det er interessant at se på et sådan krav i lyset af det, som er kommet frem nu, og debatten, vi har haft om, hvor få kvinder der er i ledelsen i mediehusene i Norge. Vi er nødt til at arbejde bevidst med det, og jeg mener, at kulturministeren skal tage det med i forhandlingerne, som pågår nu," siger mediepolitisk talsmand i Arbeiderpartiet, Masud Gharahkhani, til Kampanje.

Den norske kulturminister afviser, at den norske regering vil blande sig i, hvordan TV 2's kønsbalance i ledelsen er. I stedet vil Linda Hofstad Helleland samle branchen for at gøre, hvordan de har tænkt sig at sætte en stopper for seksuel chikane, siger hun til Kampanje.

TV 2 har bl.a. fået kritik for at lade en ansat forblive i organisationen, et år efter han blev anklage for sexchikane. I en anden sag har en medarbejder, som ifølge Kampanje har haft "uanstændig kontakt" med kvinder, forladt TV 2 med en fratrædelsesgodtgørelse.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs