MediaWatch

Dansk Discovery-direktør får midlertidig norsk nøglerolle

Kommerciel direktør stopper i Discovery i Norge, og indtil hans afløser er fundet, træder dansk Discovery-direktør og viceadm. direktør i Nordics Business til.

Christian Kemp, adm. direktør i Discovery Networks i Danmark, overtager midlertidigt det kommercielle ansvar for Discovery i Norge. Det skriver Kampanje.

Det sker som en konsekvens af, at Bjørn Solvang efter otte år stopper som kommerciel direktør i Discovery Networks Norge. Christian Kemp, som også er viceadm. direktør i Discoverys nordiske division, Nordics Business, skal dog ikke sidde alene med opgaven. Ansvaret deler han med adm. direktør i Discovery Networks Norge, Tine Jensen, indtil en permanent kommerciel direktør er fundet.

Bjørn Solvang siger til Kampanje, at "det føles rigtigt" at prøve noget andet, men han ønsker ikke at uddybe, hvorfor han stopper. Han afviser, at det skyldes uenigheder.

Bjørn Solvang var den første direktør, som Discoverys tidligere topchef i Norge Harald Strømme hentede til tv-stationen. Han kom dengang fra reklame- og mediebureauet Futatsu Industries, som han var med til at opbygge.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere