MediaWatch

BBC vil låne millioner til opkøb af UKTV

Den britiske public service-udbyder overvejer at opkøbe den anden halvdel af UKTV via private finansieringsmuligheder.

Foto: /ritzau/AP/Frank Augstein

BBC vil opkøbe den halvdel af UKTV, som tv-stationen ikke allerede ejer, for omkring 500 mio. pund (ca. 4,16 mia. kr.). Ifølge kilder overvejer BBC at finansiere opkøbet ved at låne flere hundrede millioner af private investorer.

Det skriver The Telegraph.

BBC er i tidlige overvejelser om at opkøbe den anden halvdel af UKTV via private finansieringsmuligheder.

Tv-stationen har tidligere samlet kapital gennem en aktieudstedelse i 2013 for at kunne finansiere tv-stationens kommercielle afdeling.

BCC får retten til at opkøbe den anden halvdel af UKTV, efter at ejeren af den anden halvdel, BBC's joint venture-partner, Scripps, afslutter forhandlingerne om at blive opkøbt af tv-stationen Discovery.

Det sker på baggrund af en klausul om kontrolskifte mellem de to parter, som fastslår, at den ene part har retten til at opkøbe den anden parts andel af UKTV, hvis der sker et skift i kontrollen af en af parterne.

Ifølge The Telegraph kan Discovery derfor blive tvunget til at sælge sin andel af UKTV efter en overtagelse af Scripps, selv om tv-stationen ønsker at beholde andelen selv.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs