MediaWatch

Zentropa-ledelses løfter følges tæt af internationale partnere

Flere samarbejdspartnere vil holde øje med de løfter, som Zentropa-ledelsen har varslet i sagen om chikane, tæt.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Zentropas løfter om at forbedre kulturen, som en konsekvens af anklagerne om chikane centreret om Peter Aalbæk Jensen, følges tæt af filmselskabets internationale samarbejdspartnere. Det skriver Politiken.

Senest har ledelsen i Zentropa sendt et brev til sine internationale partnere, hvor ledelsen meddeler, at Peter Aalbæk Jensen ikke længere må udtale sig på vegne af Zentropa, ikke længere må deltage i ledermøder i selskabet og ikke længere skal have elever under sin ledelse. Ledelsen på Zentropa går desuden i gang med at opdatere filmselskabets retningslinjer for et godt arbejdsmiljø.

Og de tiltag er tiltrængte, mener flere samarbejdspartnere.

"Efter et par dages shitstorm er det gået op for dem, at de ikke kan undgå at reagere. Vi har brug for at hjælpe dem nu med at udvikle deres kultur til at blive bedre," siger Anna Serner, direktør i Det Svenske Filminstitut, til Politiken, som tilføjer, at hun ikke anser brevet i sig selv for en handling, men en plan.

Zentropas ledelsens skridt følges også tæt af Europarådets filmfond, Eurimage, som har støttet Lars von Triers kommende film, "The House that Jack Built", Svenske Film i Väst og DR.

Peter Aalbæk ejer 25 pct. af Zentropa sammen med instruktøren Lars von Trier via selskabet Zentropa Staten. Instruktøren Kristian Levring ejer tilsvarende 25 pct. af selskabet, mens Nordisk Film, der er en del af Egmont-koncernen, ejer de sidste 50 pct.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs