MediaWatch

TV 2 bestod public service-prøven i 2016

Radio- og TV-nævnet vender tommelfingeren op til TV 2's public service-indsats i 2016.

Foto: PR/TV 2/Henrik Ohsten

Ligesom DR opfyldte TV 2 sine public service-forpligtelser i 2016. Det mener Radio- og tv-nævnet, som i dag har offentliggjort sin udtalelse om TV 2's public service-redegørelse 2016.

I udtalelsen gennemgår nævnet en række punkter, som TV 2 ifølge sin public service-tilladelse skal leve op til. Og på baggrund af en redegørelse fra TV 2 konkluderer Radio- og tv-nævnet, at public service-opgaven blev bestået i 2016.

"Radio- og tv-nævnet finder på baggrund af sin gennemgang af TV 2’s public service-redegørelse for 2016, at TV 2 til fulde opfylder public service-tilladelsens krav. Radio- og tv-nævnet finder, at redegørelsen sammen med den supplerende høring giver et fyldestgørende og retvisende billede af TV 2’s programudbud og danskernes brug heraf i 2016," skriver Radio- og TV-nævnet.

Rekordmange dansksprogede timer

TV 2's public service-forpligtelse sætter bl.a. krav til antal sendetimer, der skal bruges på indhold som nyhedsudsendelser og dansk dramatik samt til tekstning af danske programmer, dialog med lytter- og seerorganisationer og en årlig forpligtelse til at støtte film. Og på alle punkter vender nævnet tommelfingeren op.

TV 2 fremhæver selv i en pressemeddelelse, at tv-stationen i 2016 sendte rekordmange timers dansksproget tv i 2016 med ca. 5.100 timer eksklusive de regionale programmer, der sendes på TV 2's hovedkanal. Det svarer til 73 pct. af TV 2's programtimer i 2016 mod knap 70 procent i 2015.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs