MediaWatch

Danskerne skifter tv-vaner i rekordfart

I flere danske hjem skrottes tv-pakken til fordel for en streamingtjeneste, og tv-selskaberne har nu travlt med at omlægge forretningen for at undgå at miste kunder. Det skriver Finans.

Miklos Szabo/TV 2
Merete Eldrup, adm. direktør for TV 2. Foto: Miklos Szabo/TV 2

Danskerne er hurtigere til at flytte tv-kiggeriet over på streamningtjenester end ventet, og tv-stationerne køber for at undgå tab af markedsandele. Det skriver erhvervsmediet Finans.

En måling fra Wilke viser, at det i 2016 var 42 pct. af danskerne, som ikke benyttede streamingtjenester. Det er i år faldet til blot 16 pct. For TV2 betyder det, at streamningtjenesten TV2 Play har syvdoblet antallet af abonnenter på fem år, fra 50.000 til i 2012 til 350.000 abonnenter i dag, hvilket betyder, at 15 pct. af TV 2’s omsætning i dag kommer fra digitale platforme. Med streaming forsvinder samtidig en del af reklameindtægterne fra flow-tv.

"Når TV 2 Play vokser så markant, mens mange opsiger tv-pakken, skal vi transformere os til en Business to Consumer-virksomhed på ingen tid. I fremtiden vil vi i højere grad sælge vores indhold direkte til forbrugerne gennem TV 2 Play, og det er en omvæltning for hele forretningen," siger TV 2's adm. direktør, Merete Eldrup.

Også MTG Danmark, der ejer kanaler som TV3, 3+ og TV3 Sport er i gang med en transformation og har streaming-kanalerne Viaplay og Viafree, og her siger vicedirektør Lars Mossing, at egenproducerede fiktionsserier og sportsindhold er vigtige elementer i kampen om kunderne.

MTG skifter ud i Viaplays topledelse

Distributør: TV 2 og DR ødelægger vores marked

Regionale tv-nyheder får plads på TV 2 Play

Waoo forenkler tv-pakker og knytter tættere bånd til Viasat

Forsiden lige nu

Egmont-boss har pengetanken klar til flere opkøb

Bladmarkedet er under pres, og det rammer Egmont, som for andet år i træk må se omsætningen dale. Egmonts topchef glæder sig dog over, at opkøbte virksomheder vokser. Han erklærer sig på ny klar til flere opkøb og har fortsat danske TV 2 i kikkerten.

PR-branchen ramt af omsætningsfald i 2017

40 PR-bureauer måtte samlet se omsætningen falde i 2017, mens toplinjevæksten blev beskeden i 2016. Udviklingen skal dog ses over længere tid, mener Public Relations Branchen, som fremhæver, at i det lys er tendensen positiv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere