MediaWatch

MTG: Staten skal ikke betale TV 2-regning

TV 2 regner med statslig håndsrækning, hvis tv-selskabet skal betale milliarder af kroner tilbage til staten, som MTG kræver. Men det vil være forkert og konkurrenceforvridende, mener MTG.

Kim Poder, adm. direktør for MTG i Danmark. | Foto: PR/MTG

TV 2 risikerer at betale op mod 1,8 mia. kr. i såkaldte ulovlighedsrenter i en sag ved Østre Landsret, og TV 2 tror på en statslig håndsrækning, hvis det kommer dertil. Men det vil være urimeligt, mener Kim Poder, adm. direktør for den danske del af MTG, der har anlagt sagen mod TV 2, skriver Journalisten.

Det potentielle milliardkrav mod TV 2 er en direkte konsekvens af de retssager, som EU-Domstolen tog endeligt stilling til i går. Her tabte TV 2, og dermed anses hele det omstridte beløb i perioden 1995-2002 for at være statsstøtte. Problemet for TV 2 er, at støtten ikke på forhånd var anmeldt til EU og derfor var ulovlig.

EU-dommene baner vej for at genoptage en sag ved Østre Landsret, som blev anlagt i 2006, men har været sat på pause, indtil EU behandlede sagen færdig. I den danske sag kræver MTG, at TV 2 betaler 1,8 mia. kr. tilbage til staten i såkaldte ulovlighedsrenter.

TV 2 adm. direktør, Merete Eldrup, gav i går udtryk for, at hun forventer, at staten vil rekapitalisere TV 2, hvis selskabet taber sagen om ulovlighedsrenter. Men det vil være konkurrenceforvridende, mener MTG.

"Det her er jo sagens kerne. Som konkurrent kan man altså godt blive pikeret, hvis et statsejet selskab kan begå ulovligheder og så bare få staten til at dække regningen. Det er simpelthen så urimelige konkurrencevilkår. (...) Hvis man tror, at en sag om ulovlig statsstøtte kan løses ved at give ny statsstøtte, så håber jeg, at man tager fejl," siger Kim Poder til Journalisten.

Han forventer, at sagen ved Østre Landsret i bedste fald kan være afsluttet inden for et års tid. Hvis sagen derefter ankes til Højesteret, vil en endelig afgørelse formentlig først falde i 2020 eller 2021.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs