MediaWatch

S: TV 2-dom bør dæmpe regeringens salgsiver

Kulturministeriet vil fortsætte forarbejdet til en privatisering af TV 2, men regeringen bør klappe hesten efter dagens EU-domme, mener socialdemokratrene.

/ritzau/Cecile Smetana
Foto: /ritzau/Cecile Smetana

Selvom TV 2 i dag led et nederlag ved dagens domme fra EU-Retten er regeringens holdning klar: Staten skal ikke både eje DR og TV 2. Derfor skal den ene station - TV 2 - privatiseres.

Kulturministeriet vil derfor tale med EU-Kommissionen om, hvorvidt man kan "indhegne" retssagen, så et salg af TV 2 kan fortsætte. Det vil sige, at en kommende køber ikke skal betale en eventuel regning for ulovlighedsrenterne.

Socialdemokratiets Mogens Jensen, der både er medie- og kulturordfører, mener omvendt, at dommen bør dæmpe regeringens iver efter at privatisere TV 2.

"Først og fremmest må man tage dommen til efterretning. Det er for tidligt at sige noget om de konkrete konsekvenser for TV2. Men det er klart, at dommen giver dystre økonomiske udsigter for kanalen," siger Mogens Jensen.

"Samtidig må den her dom betyde, at planerne om et salg af TV 2 ser meget, meget svært ud. TV 2 er danskernes foretrukne tv-kanal. Derfor skal vi se fremad og fokusere på, hvordan vi kan sikre, at TV 2 kan blive ved med at lave tv til danskerne."

Venstres medieordfører Britt Bager sagde tidligere torsdag til TV 2 News, at regeringen trods intakte salgsplaner, vil tage bestik af dommen:

"I regeringen planlægges det stadig at sælge TV 2, men det er klart, at når der falder den her dom, så skal den nærlæses i forhold til, hvor meget der skal betales i ulovlighedsrenter, og hvad det vil få en betydning for prisen på TV 2," lød det fra medieordføreren.

/ritzau/MediaWatch

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere