MediaWatch

Distributør: TV 2 og DR ødelægger vores marked

Tv-stationernes streamingtjenester, særligt TV 2 Play, underminerer markedet for tv-pakker, lyder anklagen fra Stofa, som er gået til ministeren. TV 2 afviser kritikken.

Foto: SE

Danmarks næststørste tv-distributør, Stofa, beskylder TV 2 og DR for at underminere markedet for tv-pakker og være medskyldig i distributørens store kundetab. Det skriver Finans.

Stofa langer ud efter tv-stationernes egne streamingtjenester, som ifølge distributøren gør tv-pakkerne overflødige.

"DR og TV 2 står for over to tredjedele af danskernes tv-forbrug. Så når deres storsatsning på egne streamingtjenester gør det svært for tv-udbyderne at gå direkte til slutbrugeren, ødelægger de markedet for tv-pakker," siger Ole Fruekilde, adm. direktør i Stofa, til Finans.

Det er især TV 2 Play, som Stofa kritiserer. Streamingtjenesten koster 99 kr. om måneden, men prisen er højere, når distributøren skal købe hele TV 2's kanalpakke. Stofa og Yousee, som også er problemer i lovgivningen, er derfor medunderskrivere på en anbefaling til kulturminister Mette Bock (LA) om, hvor de ønsker, at der stilles politisk krav til TV 2 om, at tv-stationen ikke må underbyde tv-udbyderne via TV 2 Play.

TV 2 afviser kritikken fra Stofa.

"Det står ikke skrevet i sten, at vores indhold skal distribueres gennem store tv-pakker. Vi skal drive TV 2's forretning bedst muligt, selv om det går ud over tv-udbydernes omsætning. Men jeg kan godt se, at der opstår en konflikt i distributionskæden, når man både kan købe tv-produktet ved distributøren og ved stalddøren," siger Anders Blauenfeldt, digital direktør i TV 2, til Finans.

TV 2 Play har i dag rundet 300.000 abonnenter, mens Stofa sidste år tabte 21.000 kunder. Hos Yousee lyder kundetabet på 70.000, hvis man ser et år tilbage.

Præciseret kl. 20:00 - I en tidligere artikel fremgik det, at Yousee også beskylder TV 2 og DR for at underminere tv-pakken. Yousee oplyser, at de er blevet fejlciteret, og Finans' artikel, som denne artikel er baseret på, er siden hen blevet præciseret, og det samme gælder denne, så det nu fremgår, at Yousee ikke kritiserer tv-stationerne, men at tv-distributøren ser problemer med lovgivningen.

Forsiden lige nu

Netflix glider af på S-forslag og sender bolden tilbage til politikerne

Den amerikanske streamingtjeneste vil ikke svare på, om den er klar til at imødekomme ønske fra flere partier om at betale en procentdel af sin omsætning tilbage til det danske produktionsmiljø. Tværtimod mener Netflix, at det er op til politikerne at finde løsninger, der "tilskynder investeringer".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere