MediaWatch

Analytiker: Samarbejder kan bremse Yousees kundetab

Aftalen med energiselskabet Eniig vil kunne bremse noget af sivningen i Yousees tv-forretning, vurderer analytiker i Sydbank.

Foto: PR/Yousee

Der er gode muligheder for at vinde nye tv- og bredbåndskunder for TDC, efter at selskabet har indgået aftale om at leje sig ind på energiselskabet Eniigs net fra næste år.

Det vurderer aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank, der tror på, aftalen kan være med til at bremse den negative udvikling, TDC har oplevet i sin tv-forretning gennem flere år.

"En aftale som den her kan agere som en modvægt til den udvikling, Yousee har været gennem, hvor kunderne skifter væk fra de dyre tv-pakker eller helt dropper abonnementet. Det kan på ingen måde blive en redning, men hver gang TDC lander sådan en aftale, vil der komme nye kunder ind, og det vil kunne bremse lidt af den blødning, man har set i Yousees tv-forretning," siger Morten Imsgard.

Aftalen betyder, at Yousee får adgang til 270.000 husstande i Nord- og Midtjylland via Eniigs fibernet, og desuden kan TDC Erhverv sælge sine løsninger via nettet.

Derimod står indholdsleverandøren Waoo, der er ejet af energiselskaberne og i dag leverer bredbånd og tv via Eniigs net, som taberen, vurderer Morten Imsgard.

Kan lande flere aftaler

TDC indgik tilbage i 2014 en lignende aftale med energiselskabet Trefor - nu kaldet Ewii. TDC ønsker dog ikke at oplyse, hvor mange kunder det har fået gennem samarbejdet med Ewii.

Teleselskabet har gennem mange år arbejdet for at få adgang til andre energiselskabers fibernet, da det selv et forpligtet til at åbne sit net for konkurrenter.

Derfor finder Morten Imsgard det sandsynligt, at TDC vil lande flere aftaler med andre energiselskaber.

"Der bliver med garanti arbejdet hårdt i kulissen på at lave flere aftaler, og det vil også være understøttende for TDC's forretning, hvis man kan få adgang til flere selskabers net," siger han.

Aftalen mellem TDC og Eniig skal endelig godkendes af Konkurrencestyrelsen.

/ritzau/FINANS

Ny aftale åbner døren til 270.000 kunder for Yousee

Waoo forenkler tv-pakker og knytter tættere bånd til Viasat 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs