MediaWatch

Deadline har fået flere kvinder i studiet

DR2's "Deadline" har øget andelen af kvindelige kilder, der nu udgør 38 pct. af personerne, der besøger studiet, mod tidligere 25 pct.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Det sene aktualitetsprogram "Deadline" på DR2 har i løbet af et halvt år hævet andelen af kvindelige kilder i programmet fra 25 til 38 pct. Det skriver Journalisten.

Udviklingen er ikke tilfældig. Det er resultatet af en målrettet indsats for at udligne kønsforskellen på skærmen kl. 22.30, efter en rapport sidste år viste, at kun hver fjerde kilde i danske nyhedsmedier - heriblandt Deadline - er kvinder. Fra begyndelsen af 2017 blev der indført en målsætning om mindst 35 pct. kvindelige kilder i programmet, og allerede før sommerferien var målet indfriet.

"For mig handler det ikke om at opnå en total ligestilling eller kvoter. Vi skal sætte et mål, som er svært, men som samtidig er realistisk at nå. Der er stadigvæk en overrepræsentation af mænd på nogle af de områder, som Deadline traditionelt beskæftiger sig med," siger Heidi Robdrup, redaktionschef på Deadline, til Journalisten.

Målet er nu at fastholde niveauet, mens der på de daglige redaktionsmøder er indført en regel om, at der skal være mindst et kvindenavn på blokken, når der tales om potentielle kilder til programmet. Den største effekt er imidlertid opnået ved at indføre en tavle, hvor kilderne til det enkelte program får en hhv. blå og orange seddel for at visualisere kønsfordelingen, skriver Journalisten.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs