MediaWatch

Bog: Schlüter fastholder uskyld men erkender ledelsessvigt

Johan Schlüter erkender, at han på enkelte punkter ledelsesmæssigt har svigtet i sagen om påstået svindel med Copydan-midler, skriver han i erindringsbog.

Lars Krabbe/Polfoto
Foto: /ritzau/Lars Krabbe

Til januar skal sagen om påstået svindel for over 200 mio. kr. med Copydan-penge for retten. På anklagebænken sidder de tre tidligere partnere i det kollapsede Johan Schlüter Advokatfirma. De er tiltalt for at have begået mandatsvig og skyldnersvig for over 200 millioner kr. med Copydan-penge.

To af de tre partnere Johan Schlüter og Lars Halgreen har udpeget den tredje partner, Susanne Fryland, som syndebuk. Bagmandspolitiet valgte dog i juni at rejse tiltale mod alle tre partnere.

I en ny erindringsbog fastholder Johan Schlüter dog sin uskyld, men erkender, at han begik ledelsesmæssigt svigt, skriver Berlingske Business.

»...og det kun fordi Lars og jeg som de ansvarlige ikke havde kunnet styre JSA (Johan Schlüter Advokatfirma, red.) ordentligt ved at være opmærksomme på svagheder i det økonomiske fundament og forstå Susannes retsstridige handlinger, der førte til tabet af JSAs største klienter og JSAs konkurs i oktober 2015. Lars’ og min største fejl var at lade Susanne operere alene i forbindelse med udarbejdelsen af JSAs årsregnskaber," skriver Johan Schlüter i bogen "Højt at flyve".

Susanne Fryland ønsker ikke at kommentere beskyldningerne over for Berlingske med henvisning til den forestående retssag, og Johan Schlüter ønsker ikke at uddybe dem.

De tre advokater nægter sig skyldige, har de tre tiltaltes forsvarsadvokater tidligere sagt til Berlingske.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Sagaen om TDC's fusion med MTG's nordiske tv-forretning fortsatte, flere selskaber præsenterede regnskaber, og flere medier klagede over afslag på mediestøtte. Få overblikket over ugens gang i mediebranchen.

Canal Digital satser på ny alt-i-en tv-boks

Tv-distributøren melder sig ind i den skærpede konkurrence om tv-kunderne med en ny tv-boks, der skal fungere som one-stop-shop og indgang til både flow-, streaming- og web-tv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere