MediaWatch

TV

Faldende tv-sening presser TV 2's reklamesalg

TV 2 tog igen seerandele i 2018, men faldet i danskernes tv-tid trykkede TV 2's reklameomsætning nedad. Stationen har dog ikke opgivet at stabilisere udviklingen, siger afgående topchef, Merete Eldrup.

Biografturen er blevet dyrere

Selvom gennemsnitsprisen på en biografbillet er blevet højere, ligger antallet af solgte billetter pr. dansker nogenlunde stabilt.

Formand forlader Warner Bros Studios

Topchef for den amerikanske producent Warner Bros Studios, Kevin Tsujihara, stopper, oplyser koncernen. Opsigelsen kommer i forbindelse med en undersøgelse af Kevin Tsujiharas forhold til en ung skuespillerinde.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Tre nye spillere meldte sig ind i kampen om FM4, NENT og Yousee deler Premier League-rettigheder, og Nordjyske Medier præsenterede et underskud for 2018. Velkommen til en rundtur i nyhedsugen i mediebranchen.

Amerikansk tv-stjerne får fyreseddel efter stor svindelsag

Den amerikanske tv-skuespiller Lori Loughlin fyres fra tv-kanalen The Hallmark Channel. Det sker inden retssagen mod hende og i alt omkring 50 sigtede amerikanske forældre, der ifølge anklagerne har bestukket ansatte for at få deres børn optaget på universiteter.

"Detektor" stopper som tv-program

Fra april hopper DR's faktatjekprogram "Detektor" fra skærmen til æteren. Fremover skal formatet leve videre som ugentlig podcast og som løbende kortere faktjek-indslag i forbindelse med aktuelle historier.

Egmont løftede omsætning og resultat i 2018

E-handel, gaming og den norske tv-forretning var med til at sende Egmonts omsætning op i nærheden af 12 mia. kr. sidste år. Også resultatet før skat fik et nøk opad, mens Egmont melder om pres på magasin- og ugebladsforretningen.

DR forsvarer visning af Michael Jackson-dokumentar

Dokumentaren "Leaving Neverland" er det mest streamede program på DRTV i marts, men kritiseres også for at være et ensidigt partsindlæg. DR-redaktør mener, filmen har relevans, der rækker ud over den konkrete sag.

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere