MediaWatch

24syv vil eksperimentere med abonnement og mere podcast

Radiostationen beder politikerne om lov til at eksperimentere med en delvis afskaffelse af flowradio og indføre abonnementsbetaling. Radioen har desuden en plan for DR's P3.

Foto: /ritzau/Gregers Tycho

Radio24syv, som i dag fylder seks år, beder politikerne om lov til at eksperimentere med en delvis afskaffelse af flow-radio og begynde at tjene sine egne penge. Det skriver Radio24syvs adm. direktør, Jørgen Ramskov, i en kronik i Politiken.

Kronikken er skrevet i anledning af radiostationens fødselsdag og op til de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig, som skal træde i kraft i 2019. Ifølge Jørgen Ramskov ligger fremtiden for Radio24syv ikke nødvendigvis i 24-timers flowradio, som det i dag er tilfældet. Han henviser til, at podcast har skubbet til rammerne for, hvad en taleradio kan og skal være for brugerne i fremtiden, og at danskerne hver måned henter 5 mio. podcasts hos Radio24syv.

"En interessant mulighed er at tænke Radio24syv som en kombination af flow i morgen- og eftermiddagstimerne og et stærkt udvalg af programmer til lytning, hvor du vil, og når du vil. Eller måske endnu mere radikalt – et sted, hvor du som bruger ved, at du kun kan få det bedste af det bedste, når det gælder taleradio – men ’kun’ som podcast. Det, tror vi, er fremtiden," skriver Jørgen Ramskov i Politiken, som tilføjer, at Radio24syv gerne vil tage fat på de planer, når den nuværende sendetilladelse udløber og skal fornyes i 2019.

Vil indføre abonnement

Planerne skaber desuden mulighed for en anden finansiering af Radio24syv end i dag, hvor radiostationen årligt modtager 90 mio. kr. i licens. Ifølge Jørgen Ramskov vil Radio24syv således langsomt kunne indføre abonemmentsbetaling, og dermed vil radiostationen have brug for færre licenskroner fremadrettet. 

"Vi behøver fortsat licens i en årrække, men i takt med at Radio24syv skaber indtægter, vil vi betale tilbage til staten. På den måde kan vi både skaffe midler til at investere i nye indtægtskilder, så vi kan stå på egne ben og skaffe indtægter, som staten kan anvende til nye medieinitiativer," skriver Jørgen Ramskov, som erkender, at "markedet bestemt ikke er modent endnu".

Til Politiken præciserer Jørgen Ramskov, at Radio24syv ikke forestiller sig, at planerne indføres med det samme, hvis radiostationen får en ny sendetilladelse, men at de kan være en del af en ny otteårig aftale.

Planer klar for P3

Radio24syv er desuden klar med planer uden for egen andedam. Politiske kræfter taler for at sende P3 i udbud, og sker det, har Radio24syv en plan klar, skriver Jørgen Ramskov.

"Vi er klar til at give et solidt bud på, hvordan et fremtidigt P3 kan vitaliseres og appellere til en ung målgruppe med masser af kvalitet – både i musikudbud og i høj grad også i samtalerne mellem musikken. Vi har planerne klar, skulle den beslutning blive taget," skriver han.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs