MediaWatch

Mand trænger ind på radiostation i Moskva og stikker vært ned

En fremtrædende studievært på radiostationen Ekho Moskvy fik stukket en kniv i nakken af overfaldsmand.

En mand trængte mandag ind i et studie på den russiske radiostation Ekho Moskvy og stak en kniv i nakken på en af de mest fremtrædende studieværter, Tatjana Felgengauer. Det oplyser radiostationen til AP.

Ekho Moskvy er ofte blevet kaldt den eneste uafhængige radiostation i Rusland. Angrebsmanden blev overmandet og tilbageholdt efter angrebet på den kvindelige journalist.

"Journalisten er blevet bragt til et hospital. Hun er uden for livsfare, siger radiostationens chefredaktør," Alexei Venediktov.

Angrebsmanden var bevæbnet med en sprayflaske, som han brugte mod en sikkerhedsvagt. Han kom op på radiostationens etage og brød ind i det rum, hvor Tatjana Felgengauer opholdt sig.

Russiske medier rapporterer, at manden var ledsaget af en anden, som ikke nåede op til etagen med studier og kontorer. Felgengauer er en af radiostationens ledende redaktører. Hun har længe været tilknyttet stationens nyhedsmorgenprogram.

Hun er også kendt for at være aktivt engageret i oppositionens protestmøder, og hun har tusindvis af følgere på Facebook. Radiostationen er kritisk over for de ledende politikere, og den inviterer ofte oppositionspolitikere i studiet. Den er også kendt for at være kritisk mod det gigantiske selskab Gazprom, som ellers har mange aktier i radioen.

Rusland har en foruroligede rekord med angreb på journalister. Mindst 58 er blevet dræbt siden 1992, siger Komitéen for beskyttelse af Journalister. Trusler mod journalister får som regel ingen følger, og angreb på dem bliver ikke efterforsket.

En anden vært på radiostationen, Julia Latynina, forlod Rusland tidligere på året, efter en række angreb mod hendes bil og hjem.

/ritzau/Reuters

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere