MediaWatch

Radiostationer hilser større mediepulje velkommen

To lokale radioselskaber ser gerne, at tanker om en forøgelse af Public Service Puljen bliver til virkelighed.

Torben Greve/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Torben Greve

Hvis Public Service Puljen bliver større og åbnet op for flere medietyper, så vil det blive mødt med glæde hos lokalradioerne Radio ABC og Radio Limfjord. Det skriver Politiken.

Tankerne om at putte flere penge i puljen og samtidig gøre det muligt for andre end tv-selskaber at søge støtte er blevet præsenteret af bl.a. Venstre og Dansk Folkeparti i den mediedebat, der i øjeblikket agerer optakt til det kommende medieforlig.

Radio ABC's adm. direktør, Ole Søndergaard, mener, at en øget pulje eksempelvis vil kunne bruges af radioselskabet til at lave nyheder til den yngre målgruppe også om aftenen.

"I dag er der mennesker, som ikke møder nyheder i deres hverdag længere. Og der er lokale historier, som ikke bliver fortalt længere. Det kan de her penge være med til at ændre," siger Ole Søndergaard til Politiken.

Nogenlunde enslydende toner kommer fra Anders Josefsen, der står bag Radio Limfjord og Limfjord Plus.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere