MediaWatch

Lukning FM-båndet rykker nærmere

Andelen af radiolytning, der foregår på DAB, stiger hurtigere end ventet. Det får betydning for FM-båndets lukning, og Liberal Alliance åbner for at lade spørgsmålet få indflydelsen på medieforhandlinger.

Torben Greve/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Torben Greve

Den digitale radiolytning vinder hurtigere indpas end ventet, og en FM-lukning kan derfor ske inden for overskuelig fremtid. Det skriver Jyllands-Posten.

Den politiske aftale er, at FM-båndet lukker tidligst to år, efter at den digitale radiolytning på DAB fylder halvdelen af den samlede lytning. For to år siden udgjorde DAB 21 pct. af danskerenes radiolytning. Det tal er i første kvartal 2017 steget til 33 pct., og det niveau havde man først forventet at nå i 2018.

Liberal Alliances medieordfører, Leif Mikkelsen, åbner for at lade den digitale udvikling blive en del af de forhandlinger, der skal munde ud i et nyt medieforlig. Det nuværende udløber ved udgangen af 2018. Han henviser blandt andet til den yngre målgruppes medieforbrug.

"Og det er ikke så dumt at lytte til de unge. Det er klogere end blot at lytte til, hvad du selv synes. Men det er under alle omstændigheder en udvikling, som vi ikke kan og ikke skal stå i vejen for. Samtidig kan tingene udvikle sig så interessant, at det kommer til at spille ind på den medieaftale, som vi er ved at forhandle på plads lige nu," siger Leif Mikkelsen til Jyllands-Posten.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere