MediaWatch

Radio- og tv-nævnet fordeler sendetilladelser

10-årige programtilladelser til både kommerciel og ikkekommerciel lokalradio bliver fordelt.

Torben Greve/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Torben Greve

De kommende års radiolandskab er faldet på plads, efter Radio- og tv-nævnet har fordelt programtilladelse til både kommerciel og ikkekommerciel lokalradio. Det skriver Slots- og Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Til kommerciel lokalradio var der 41 ansøgere, og der vil blive udstedt 223 programtilladelser. Tilladelserne er bl.a. givet til Bauer Media, Nordjyske Medier og Radio ABC. For ikkekommerciel lokalradio var ansøgertallet 161, og der bliver fordelt 145 programtilladelser.

For begge radiotypers vedkommende træder tilladelserne i kraft 1. januar 2018 og gælder frem til udgangen af 2027.

Forsiden lige nu

North Media vendte tilbage til overskud i 2017

Efter år med underskud blev udviklingen i North Media vendt i 2017, som kom ud af året med plus på bundlinjen. Selskabet forventer markante indtægtsstigninger i 2018, efter omlægningen hos Postnord har sendt nye kunder til selskabets distributionsgren.

Viaplay-chef forventer at overgå streamingmarkedet

Efter at have fremlagt tal, der viser, at Viaplay er vokset med 21 pct. i 2017, forventer Flemming Fjeldgaard, chef for Viaplay Danmark, at streamingtjenesten kan vokse mere end streamingmarkedet generelt. Det skal ske gennem investeringer i både produkt og indhold, fortæller han i et interview med MediaWatch.

Filmbranchen om S-forslag: Der skal mere til

Socialdemokratiet vil pålægge internationale streamingtjenester som Netflix, at de skal lægge mindst fem pct. af deres omsætning i produktion af dansk indhold. Det er ikke godt nok, lyder det fra film- og tv-branchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere