MediaWatch

Stofa slukker for FM-radio

Efter Yousee i starten af året lukkede for muligheden for at høre radio på kabelnettet, følger Stofa nu efter.

Stofa ofrer FM-signalet på kabelnettet for også i fremtiden at kunne følge med efterspørgslen på hurtigt, stabilt bredbånd, lyder det fra direktør Ole Fruekilde | Foto: SE

Radio må vige til fordel for hurtigere bredbånd og bedre kabel-tv. Sådan lyder vurderingen nu også hos Stofa, der følger efter Yousee og lukker ned for FM-signalet for at give plads til gigabit-netværk til kabel-tv-kunderne.

Det skriver recodere.dk.

"Vi kommer vi til at løfte vores kunder langt ind i fremtiden med det her. Den nye teknologi betyder, at kabel-tv-nettet fuldt ud matcher de hastigheder, vi kan tilbyde på vores fibernet. Så ligesom vi har etableret et fremtidssikret fibernet i de dele af landet, der har døjet med dårlig dækning, får vi nu også fremtidssikret vores kabel-tv-net i de øvrige dele af landet," fortæller  adm. direktør Ole Fruekilde fra Stofa til recordere.dk.

Opgraderingen af kabel-tv-nettet er ifølge mediet begyndt i Aarhus, hvor 40.000 Stofa-kunder i Antenneforeningen Aarhus i løbet af efteråret får giganet. I alt vil udrulningen tage halvandet år.

Til gengæld er det altså slut med af høre FM-radio, og dermed følger Stofa efter Yousee, der med udgangen af januar lukkede for signalet for at give plads til bedre internet. Dengang lød meldingen fra Stofa til Berlingske Business, at man ikke havde planer om at gå samme vej, men siden er holdningen altså ændret.

Stofa er landets næststørste tv-leverandør og har siden 2012 været en del af SE, der senest også har købt den tredjestørste tv-distributør Boxer TV.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen har manipuleret med coronastøttemidler og blev politianmeldt, både Nent og Discovery gav store interviews og så viste en aktindsigt, at Google faktisk har forsøgt at få møde i kalenderen med Danske Medier om betalingsaftale. Alt det og meget mere får du her i ugens overflyvning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs