MediaWatch

Svensk podcastplatform får tilført nye millioner

Bonniers investeringsselskab er blandt investorerne, der har investeret tocifret millionbeløb i platformen.

Den svenske podcastplatform Acast får tilført 30 mio. svenske kr. (23 mio. kr.) i ny kapital. Det skriver Breakit.

Pengene kommer fra blandt andet Bonniers investeringsarm Bonnier Growth Media og investeringsselskaberne Moor og Alvfén & Didriksson, skriver Breakit. Millionerne skal give Acast et finansielt pusterum, inden selskabet kaster sig ud i en større kapitalrunde til næste år, som skal indbringe mindst 100 mio. svenske kr.

"Vi vil lukke en større runde i første halvdel af næste år. Sidste år lavede vi en runde med kun vores eksisterende investorer," siger Karl Rosander, medstifter og strategichef i Acast, til Breakit, med henvisning til, at platformen tidligere har rejst 80 mio. svenske kr.

Acast bygger på samme model som Spotify og samler podcasts fra forskellige udbydere, som lytterne kan browse imellem. The Financial Times, The Economist og The Guardian er blandt de medier, der bruger platformen til sine podcasts.

Udvider til flere lande

Acast ønsker ikke at oplyse, hvordan regnskabet for 2016 er faldet ud, men ifølge Karl Rosander er året gået "efter planen". I de seneste år har Acast givet underskud - ikke mindst fordi Acast har udvidet til Storbritannien og USA, og lige nu er selskabet i gang med at rulle platformen ud i Australien. Ifølge Karl Rosander vil Acast udvide med yderligere to markeder i løbet af året.

"Vores største udfordring nu er egentlig at accelerere i det tempo, vi ønsker. Vi har det stadig ret nemt på konkurrencesiden," siger Karl Rosander til Breakit.

Ifølge Breakit vurderes Acast at være omkring 300 mio. svenske kr. værd.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs