MediaWatch

Mangeårig vært forlader Giro 413

Margaret Lindhardt, der sammenlagt har været vært på programmet i knap 20 år, går på pension. Hendes afløser er fundet på samme radiokanal, som Giro 413 har hjemme - DR's P5.

Margaret Lindhardt.

Efter godt 36 år hos DR går "Giro 413"-vært Margaret Lindhardt på pension til juni. I næsten to årtier har hun siddet bag mikrofonen på det gamle radiofoniske underholdningsprogram på DR's P5. Det oplyser DR.

Hendes stemme bliver afløst af Peter Sten, der har været i DR siden 1994 og siden 2011 på P5. Han er bl.a. vært på kanalens program "Peters Verden". Han overtager stolen den 4. juni, og i samme ombæring rykker programmets sendested til DR i Næstved fra DR Byen i København.

Margaret Lindhardt, 67, har været ansat i DR siden 1981. I årene, der er gået, har hun - foruden sine programmer på P5 - blandt andet lavet "Danmark Kort" på P1, "Go' Morgen P3", "P4 Aften" og ageret kanalstemme på P2, oplyser DR.

"Efter 36 skønne, fantastiske og lærerige år i DR har jeg valgt at stoppe. Jeg er stadig vældig glad for mit arbejde og for at være ansat i DR, men jeg synes, at tiden nu er inde til at prøve helt selv at bestemme over min tid. Der er så meget, jeg har lyst til at gøre og opleve, mens tid er," udtaler Margaret Lindhardt.

Kanalredaktør på P5, Lasse Roldkjær, påpeger, at Margaret Lindhardt er den vært, der samlet har været vært på det cirka 70 år gamle program i længst tid.

"Margaret Lindhardt er den i Giro 413-historien, der har været vært på programmet længst, og hun har gjort en kæmpe indsats i de sammenlagt 20 år, det er blevet til. Det glæder mig, at Peter Sten er parat til at overtage posten og videreføre tradition med at samle ind til udsatte børn og unge i Danmark. Peter har bevist i sit formiddagsprogram "Peters Verden", at han besidder de kvaliteter, der skal til for at kunne begå sig som vært på Giro 413, så jeg er overbevist om, at han vil gøre det godt – nøjagtig som han gør det hver formiddag på P5,” siger han til DR.

Peter Sten ser frem til at gå ind til sin nye stilling, fortæller han til DR.

"Da jeg var til medarbejderudviklingssamtale for omkring 15 år siden på DR i Næstved, spurgte min daværende chef mig, hvad jeg kunne tænke mig for fremtiden. Jeg sagde, at jeg var glad for at være vært på P4 i Næstved, men hvis jeg skulle tænke ud af boksen, var det at blive vært på Giro 413. At det så lykkes så mange år efter, er jo fantastisk."

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere