MediaWatch

Harddisken-vært står i spidsen for ny podcast

Henrik Føhns fra P1's "Harddisken" skal fra maj bestyre ny podcast fra ingeniørforeningen IDA. Fem partnervirksomheder er med i projektet.

Henrik Føhns, kommende vært på Techtopia.

Henrik Føhns, tidligere vært på P1-programmet "Harddisken", bliver ny vært for podcasten "Techtopia", som udgives af IDA, der er interesseorganisation for tekniske og naturvidenskabelige akademikere. Det oplyser IDA i en pressemeddelelse.

Techtopia får premiere 22. maj og bliver udgivet én gang ugentligt. Podcasten udgives af IDA i samarbejde med fem partnere - IBM, KMD, DI Digital, Herning Messecenter og IDA Forsikring.

"Samarbejdet med IDA ligger lige til højrebenet, fordi vi deler en naturlig interesse for teknologi og for, hvordan den forandrer vores verden. Jeg har altid formidlet teknologi, og det oplever jeg også, at IDA gør ved at sætte teknologi ind i et større samfundsmæssigt perspektiv," udtaler Henrik Føhns i pressemeddelelsen.

"Navnet Techtopia skal afspejle spændingsfeltet i teknologi – utopia på den ene side og dystopia på den anden. Det fantastiske samfund, vi kan bygge, hvis vi gør det rigtigt. Og den katastrofe, vi kan ende i, hvis vi gør det forkert," siger den kommende vært om Techtopia.

Vil ramme bredt

Håbet er, at Techtopia ikke kun skal ramme teknologinørder, men også mennesker med mindre forhåndsviden om området.

"Det ligger i IDA's DNA at formidle teknologi og digitale dagsordener, og derfor er det også oplagt, at vi nu bevæger os ind på radioscenen og bliver medieudbyder, når vi lancerer Techtopia. Med den erfarne og dygtige radiomand Henrik Føhns ved roret er ambitionen at øge interessen og vidensniveauet for digital udvikling og teknologiske dagsordener generelt," udtaler IDA's formand, Thomas Damkjær Petersen.

Henrik Føhns' mangeårige makker som vært på Harddisken, Anders Høeg Nissen, kunne i marts præsentere nyt job. Han skal være vært på Samdata Podcast udgivet af fagbladet Samdata, der er en del af HK.

DR's videnskabsafdeling, som er hjemsted for Harddisken, var én af de DR-afdelinger, der flyttede ud af København i forbindelse med DR's udflytningsplan. Ved den lejlighed meddelte Anders Høeg Nissen og Henrik Føhns, at de ikke ønskede at flytte med til DR Videnskabs nye hjemby Aalborg.

Stemmen fra Hardisken får ny tjans som podcast-vært

Harddiskens værter flytter ikke med til Aalborg

Forsiden lige nu

DF vil fastholde DR's programindkøb trods besparelser

Private producenter frygter at blive ramt på ordrebog og økonomi, hvis Dansk Folkeparti får opbakning til en stor nedskæring af DR. Det bør dog gå mindst muligt ud over eksterne produktioner, siger partiets medieordfører.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere