MediaWatch

Vært på "Hjernekassen" får karantæne fra DR under valgkamp

Radioværten Peter Lund Madsen stiller op til kommunalvalget i efteråret og må derfor stoppe som vært på sit faste P1-program.

Agnete Schlichtkrull/DR
Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Det bliver en ny stemme, der skal løbe ugen i gang mandag formiddag på P1, op til kommunalvalget i efteråret, skriver Dr.dk.

Normalt er det Peter Lund Madsen, der har mandagstjansen som vært på programmet "Hjernekassen", der har fast sendetid fra kl. 9 til 10.

Men nu slukker DR mikrofonen for hjerneforskeren og radioværten, efter det i dag er blevet offentliggjort, at Peter Lund Madsen stiller op som kandidat for de Konservative i Frederiksberg-kredsen til kommunalvalget i november.

"Man kan jo ikke sidde og være vært på P1, samtidig med at man fører valgkamp," siger Judith Skriver. redaktionschef i DR Danmark, til Dr.dk.

"Vi vil ikke give ham den reklameplads, det er at have et ugentligt program på DR. Det skal vi ikke stille til rådighed for enkelte kandidater."

Hvornår præcist Peter Lund Madsen stopper er ikke afklaret, men det bliver formentlig til sommer ifølge Judith Skriver.

Forsiden lige nu

Ny praktikantaftale er på plads

Dansk Journalistforbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening har indgået en ny praktikantaftale, der betyder et lønfald på næsten 19 pct. og mere læring til de studerende.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere