MediaWatch

Ramskov: Vi skal være vedkommende i hele landet

Bertel Haarder skosede tidligere på ugen DR og Radio24syv for at være for fokuseret på København. Radio24syv kalder det "en tilståelsessag".

Jørgen Ramskov, adm. direktør og ansv. chefredaktør, Radio24syv. | Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

"DR og Radio24syv lyder fortsat ofte som Nørrebro Lokalradio."

Sådan lød det fra kulturminister Bertel Haarder (V), da han tidligere på ugen bidrog til MediaWatchs sommerserie. I dagens udgave af Politiken har avisen bedt netop DR og Radio24syv forholde sig til påstanden om, at de to licensfinansierede mediehuse dækker, hvad der sker i København mere intensivt, end hvad der sker i resten af landet.

Jørgen Ramskov, ansv. chefredaktør og adm. direktør på Radio24syv, erkender, at København dækkes tættere, og kalder det "en tilståelsessag" og siger, at radiostationen arbejder på at gøre det bedre.

"Landsdækkende betyder ikke, at man skal dække alt i Børkop lige så grundigt, som man dækker det, der sker i København. Uden at genere nogen sker der mere af samfundsbetydning i hovedstaden end i Børkop. Men vi skal være i stand til at lave en kulturdækning, som er vedkommende, også for dem i Børkop," siger Jørgen Ramskov til Politiken og henleder opmærksomheden på, at Radio24syv har færre lyttere i hovedstadsområdet end P1.

Tine Smedegaard Andersen, kulturdirektør hos DR, mener, at mediehuset i stigende grad dækker hele Danmark og henviser blandt andet til, at DR har valgt at flytte flere stillinger til Aarhus og styrket kulturredaktion dér.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs