Dommer beslaglægger Radio24syv-dokumenter

USB-nøgle skal beslaglægges hos radiostation. Den indeholder oplysninger om USA's fangetransporter.
Foto: /Ritzau Scanpix/Anthon Unger
Foto: /Ritzau Scanpix/Anthon Unger
RITZAU

Myndighederne har fredag vundet et usædvanligt opgør med journalister på Radio24syv.

En dommer i Københavns Byret har bestemt, at en USB-nøgle, som Trafik- og Byggestyrelsen tidligere har udleveret til radiostationen, skal beslaglægges. Nøglen indeholder dokumenter, som styrelsen udleverede til Radio24syv i forbindelse med en aktindsigt.

Men myndighederne fik kolde fødder og besluttede derefter at gå til retten for at få papirerne tilbage. De drejer sig om amerikanske overflyvninger af dansk luftrum med fanger fra dengang, da Afghanistan- og Irak-krigene kørte på fuldt blus.

Styrelsen har sagt, at det var en fejl, at Radio24syv fik dokumenterne.

I fredagens kendelse giver dommeren altså myndighederne medhold. Samtidig er det bestemt, at eventuelle kopier af USB-nøglen også skal beslaglægges.

Desuden forbydes Radio24syv at offentliggøre oplysninger om embedsmænds navne, stillinger og kontaktoplysninger. Nyhedschef Simon Andersen har tidligere udtalt, at han ser skræmmende perspektiver i myndighedernes aktion.

"Vi er af den opfattelse, at vi lovligt har fået udleveret materialet med henvisning til offentlighedens interesse," har Simon Andersen tidligere udtalt.

/ritzau/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også