MediaWatch

24syv købte ind for 19 mio. kr. hos ejere og producenter tæt på ledelsen

I 2014 købte Radio24syv ind for over 20 pct. af licensmidlerne hos ejerne og producenter med relationer til programchef. Adm. direktør ser ingen problemer.

Radio24syv brugte i 2014 knapt 19 mio. kr. ud af de samlede licensindtægter på 89 mio. kr. på programmer og ydelser leveret af radioens ejere og producenter med relationer til programchef Mads Brügger, skriver Finans på baggrund af en aktindsigt i Radio24syvs redegørelse til Radio- og tv-nævnet.

Redegørelsen viser bl.a., at kanalen betalte Berlingske Media, der ejer 70 pct. af radioen, 5,1 mio. kr. for indhold og administration. Derudover købte Radio24syv indhold af produktionsselskaberne Wingman Media og Lazerbaby for i alt 8,7 mio. kr. Selskabernes ejere har tidligere arbejdet sammen med Mads Brügger om dokumentarfilm.

"Foregår det efter de principper, som revisorerne har godkendt, er der ikke en finger at sætte på det. Det danske radio- og tv-marked er så småt, at det nærmest er umuligt ikke at handle med nogen, man kender," siger Frands Mortensen, professor i medievidenskab, Aarhus Universitet, til Finans.

Adm. direktør i Radio24syv, Jørgen Ramskov, siger til Finans, at han ikke mener, at det er diskvalificerende, at de to produktionsselskabers ejere har en relation til Mads Brügger.

Radio24syv er forpligtet til at indkøbe mindst 20 pct. af den del af programbudgettet, der ikke omhandler nyheder, hos eksterne producenter. Det er sket hvert år. Ifølge radioens forpligtelser skal handlen med ejerne ske til markedspris. Kontrollen sker via Radio24syvs revisor og Radio- og tv-nævnet, der aldrig har gjort anmærkninger.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs