MediaWatch

Radionævn kritiserer Radio24syv

Radio24syv levede ikke helt op til sine public service-krav i 2014, konkluderer Radio- og tv-nævnet.

Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

Radio- og tv-nævnet har offentliggjort sin rapport om Radio24syvs public service-redegørelse for 2014, skriver Finans.

Radioen får 89 mio. kr. fra licensmidlerne årligt og skal leve op til en række ganske specifikke krav i sin sendetilladelse. Der var enkelte mangler i radioens 2014-udsendelser. Der blev blandt andet genudsendt 10,3 pct. mod de tilladte 10 pct., der blev ikke sendt satire om søndagen, og i nogle uger med helligdage blev kravet om 1.140 minutters ugentlige nyheder ikke nået. De to sidstnævnte forhold er der sidenhen opnået dispensation for.

"Det er ikke nogen stor næse eller alvorlig kritik. Der ligger også en vis forståelse af, at der er en relativt ny station, der skal bygge alting op fra scratch. Men en gentagen tilsidesættelse af de krav, der er til en sendetilladelse, vil føre til en reaktion," siger Radio- og tv-nævnets formand, Mads Bryde Andersen, til Finans.

Adm. direktør i Radio24syv Jørgen Ramskov undskylder for de "dumme fejl" og tilføjer, at de detaljerede sendekrav kan give problemer for stationen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs