MediaWatch

Ny rapport mudrer billede af radiovalg

Danskernes radioforbrug stritter i alle retninger, viser ny undersøgelse. Det bliver derfor næsten umuligt for politikerne at bruge den, siger eksperter.

Foto: Torben Greve/Polfoto/Arkiv

Det er ikke blevet nemmere for politikerne på Christiansborg at beslutte, hvor staten bør satse på radio i fremtiden, efter at en ny 360 graders-undersøgelse af radiomarkedet fra Kulturstyrelsen er blevet offentliggjort, skriver Politiken.

Undersøgelsen skulle kortlægge danskernes radiovaner og bruges til at afgøre, hvornår fm-båndet skal lukkes og radiolytningen overgå til dab. Men ifølge rapporten stikker danskernes radioforbrug i alle retninger.

"Det bliver et helt og aldeles politisk valg, der afgør, hvad der skal ske nu," siger Carsten Corneliusssen, der er selvstændig rådgiver og analytiker i Strategix, til Politiken, der får opbakning fra professor Knud Erik Sjouby fra Center for Communication and Information Technologies på Aalborg Universitet.

Undersøgelsen viser bla., at 36 pct. af de danske husstande havde en dab-radio i 2015, men at størstedelen stadig lytter til radio på fm, der dog har oplevet et et fald.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs