MediaWatch

DR ansætter ny radiochef

DR har sat navn på afløseren for fratrådt radiochef. Erstatningen er fundet internt.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Gustav Lützhøft er ny radiochef i DR. Det oplyser DR i en meddelelse. Han tiltræder ved årsskiftet og afløser Tor Arnbjørn, der tidligere på året meddelte, at han stopper på posten som radiochef.

Gustav Lützhøft er fundet internt. Han er i øjeblikket digital redaktør og har kanalerne P5, P& Beat, P7 Mix og P8 Jazz under sig.

"Med Gustav Lützhøft får vi en radiochef, der brænder for mediet og de muligheder, radioen rummer. Gustav har i en årrække stået i spidsen for fire af DRs digitale radiotilbud og har på kort tid været med til at skabe kanaler, som er blevet uundværlige for lytterne," siger DR's mediedirektør, Gitte Rabøl, i meddelelsen.

Digital brydningstid

Gustav Lützhøft har været ansat hos DR siden 2009. Før sin nuværende stilling som digital redaktør var han bl.a. redaktør for B&U Ramasjang og projektmedarbejder hos DR Medier Radio.

"Det går rigtig godt for radioen. Lyttetiden stiger, blandt andet på grund af nogle rigtige prioriteringer, der er taget de seneste år. Men samtidig er vi midt i en digital brydningstid, der byder på nye muligheder for blandt andet at levere nyheder, fortælle historier og formidle musik. Det bliver noget af det, vi skal fokusere på i de kommende år og det er en opgave, jeg ser meget frem til," siger Gustav Lützhøft i meddelelsen.

Med ansættelsen af Gustav Lützhøft mindsker DR antallet af ubesatte chefstole. I radiosøjlen er der dog fortsat ikke sat navn på en ny kanalchef for P1, efter Anders Kinch-Jensen i august meddelte, at han stopper i spidsen for kanalen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs