MediaWatch

Underholdningsorkester nærmer sig deadline

Danmarks Underholdningsorkester mangler penge, og de skal snart findes, hvis ikke orkesteret skal lukke.

Foto: Martin Bubandt/Polfoto/Arkiv

I snart et år har Danmarks Underholdningsorkester været på udkig efter penge, efter orkesteret blev sparet væk i DR-regi med virkning fra seneste årsskifte. Og nu nærmer arbejdet sig en deadline, skriver Berlingske.

Orkesterets direktør, Stine Nissen, siger til Berlingske, at de involverede har givet hinanden et år til at få finansieringen på plads, og det udløber altså inden for den næste måneds tid.

I begyndelsen af året blev der rejst tre mio. kr. til at finansiere Danmarks Underholdningsorkesters første levetid, og i august kom en bestyrelse med tidligere ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen i spidsen på plads.

"Vi har etableret samarbejdsrelationer og lagt repertoiret for den klassiske del tre år frem, vi har booket koncertsale, dirigenter og prøvefaciliteter de næste tre år, men hvis det ikke lykkes også at få økonomien på plads nu, må vi lukke," siger Stine Nissen til Berlingske.

Danmarks Underholdningsorkester jagter ifølge Berlingske 16 mio. kr. fra fonde for perioden 2016-2018 samt et årligt statsligt tilskud på fem mio. kr.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs