MediaWatch

P1 kæmper for at vende dalende lyttertal

Ny kanalchef skal vende faldende lyttertal ved at tiltrække yngre lyttere. Det er hidtil ikke lykkes.

I dag udløber fristen for at søge om jobbet som chef for P1, og den nye chef bliver kastet for løverne fra dag et. Opgaven bliver at vende faldende lyttertal. Det skriver Politiken.

P1 har ligget stabilt med et lyttertal på over 600.000 danskere lytter ugentligt, men i løbet af det seneste år er antallet af ugentlige lyttere dog faldet fra 678.000 til 646.000.

Klare opgaver for nye chefer på P1 og DR 2

For et år siden nedlagde P1 en række magasiner for i stedet at sende mere live og fokusere på aktualitet. P1 skulle ramme bredere og opsamle lyttere, der følte sig for gamle til P3. Målet var, at P1 skulle have flere lyttere i løbet af et år.

"Vi havde en ambition om at gøre kanalen bredere og tiltrække nye lyttere. Det er ikke lykkedes. Til gengæld synes jeg, kvaliteten af det vi laver er højnet," siger afgående radiochef i DR, Tor Arnbjørn til Politiken.

Afgående DR-chef: Timingen er uheldig

Mere fra MediaWatch

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nuuday sætter nu gang i et fireårigt digitalt transformationsprojekt, der kommer til at stå koncernen i en milliard kroner. Op mod 80 pct. af de gamle systemer fra TDC-tiden skiftes ud. Investeringen skal sikre Nuudays digitale udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs