MediaWatch

DF vil droppe omstridte krav til lokalradioer

Dansk Folkeparti foreslår at kassere Kulturstyrelsens udkast til en ny bekendtgørelse for landets 150 ikke-kommercielle lokalradioer og udskyde vedtagelsen af en ny aftale.

Morten Marinus, medieordfører for Dansk Folkeparti.

Kritikken er haglet ned over Kulturstyrelsens udkast til ny aftale for lokalradioerne, der frygter lukning på stribe. Nu vil Dansk Folkeparti kassere udspillet og udskyde en ny aftale til 2018. Det skriver Altinget.dk.

Udspillet kommer, efter lokalradioerne på stribe har kritiseret styrelsen for at spille ud med alt for bastante krav om mere taleradio, øget egenproduktion og større lokal forankring. Kravene er ifølge lokalradioerne for voldsomme og urealistiske. Mange af radiostationerne frygter at måtte lukke og slukke.

"Vi vil meget gerne imødegå så meget af den her kritik som overhovedet muligt. Det allerbedste vil være at kassere Kulturstyrelsens udkast til en ny bekendtgørelse og skyde en ny aftale til hjørne frem til 2018, når vi skal indgå en ny medieaftale," siger Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus til Altinget.dk.

Hvis der ikke er opbakning til DF-forslaget om at udskyde en ny aftale, håber Morten Marinus, at det vil være muligt at komme lokalradioerne i møde på så mange af kritikpunkterne som muligt. Tidligere har andre partier – bl.a. Venstre – givet udtryk for, at Kulturstyrelsens udspil er "stramt og bør lempes."

I udkastet til den nye bekendtgørelse lægger Kulturstyrelsen bl.a. op til en stramning af kravet om taleradio, der fremover skal udgøre 50 pct. af den samlede sendeflade.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs