MediaWatch

Udbud genstartes: Regionale radiostationer får bedre dækning

Efter kulturministerens timeout genoptages udbuddet nu af de regionale digitale sendetilladelser. Det sker efter en ny politisk aftale, der udvider dækning.

Radio- og tv-nævnet genoptager nu udbuddet af digital radio i DAB-blok 3, skriver Kulturstyrelsen.

Kulturministeren sætter DAB-udbud på hold

Den 23. marts blev udbuddet sat på standby på anmodning fra kulturminister Marianne Jelved (R), der ville have revisionen af den samlede køreplan for digital radio på plads først. Det skete i for et par uger siden, og betyder blandt andet, at det planlagte sluk for FM-sendenettet er udskudt.

Næsten 30 ansøgere

Udbuddet af de regionale sendetilladelser havde overskredet ansøgningsfristen, da det blev stoppet. 27 forskellige selskaber havde søgt hele 90 regionale sendetilladelser, fordelt på 12 regionale områder.

Discovery har stor appetit på regional DAB

Blandt de ansøgere, der lagde billet ind på flest sendetilladelser var Jysk Fynske Medier samt den førende aktør på det kommercielle radiomarked, Discovery Radio, der søgte 24 af de 90 tilladelser. I mellemtiden er Discoverys radioforretning blevet solgt til den tyske koncern Bauer Media Group, og spørgsmålet er, hvorvidt de fortsat vil byde ind - endnu før opkøbet er godkendt i Konkurencestyrelsen.

Får bedre dækning

Betingelserne i det nye udbud er dog forbedrede for at hjælpe de lokale radiokanaler på vej. For at løse dækningsproblemer i visse områder i landet er det besluttet midlertidigt at inddrage mere sendekapacitet i form af MUX8, der er beregnet til tv. Det skal gøre det nemmere og mere attraktivt for ansøgerne at opbygge sendenettet.

Danske Medier bad selv om DAB-timeout

Udbuddet har for evt. nye ansøgere ansøgningsfrist den 1. juni 2015, kl. 12:00. Tidligere fremsendte ansøgninger vil automatisk indgå i udbuddet, men kan indenfor samme frist tilbagekaldes, hvis en ansøger har fortrudt i mellemtiden, skriver styrelsen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs