MediaWatch

Jelved: Ny FM-aftale skal få nye radiokanaler til at spire

Partierne bag medieforliget at forlænget FM-båndet levetid med mindst to år. Forliget skal få flere til at lytte digitalt, mener kulturministeren.

Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

Den oprindelige plan for lukningen af FM-båndet var, at man ville afskaffe det 2019, såfremt at det i 2018 var mindst halvdelen af radiolytningen, som foregår digitalt. Den plan er dog blevet ændret. Det skriver Politiken.

Partierne bag medieforliget har aftalt at FM-båndet først slukkes to år efter, at halvdelen af lytterne hører radio digitalt. Med den nye aftale håber kulturministeren på, at flere vil rykke over til digital radiolytning.

"Jeg håber, at vi med tillægsaftalen kan skubbe på en udvikling, så flere og flere vælger at lytte til radio digitalt, i takt med at nye spændende radiokanaler spirer frem til glæde for lytterne," siger Marianne Jelved til politiken.dk.

En af grundene til udskydelsen af FM-lukningen er, at de fleste biler på de danske veje har en FM-radio installeret i bilen.

I dag udgør den samlede andel af lyttere på digital radiolytning 26 procent ifølge Kulturstyrelsen.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs