MediaWatch

Jysk Fynske Medier køber Radio Charlie

Det fusionerede Jyske Fynske Medier udvider sit broadcast fodaftryk med et opkøb af Radio Charlie, der ændres til en VLR-radio.

Det nyfusionerede medieselskab Jysk Fynske Medier har overtaget Radio Charlie i Varde. Det betyder, at radiostationen fra mandag den 2. marts skifter brand og format.

Radioen bliver del af 'VLR'-brandet.

"Det har ikke været nogen let beslutning. Men udviklingen på radiomarkedet er sådan, at det kræver en stadig større indsats både med hensyn til indhold og teknik, hvis man skal være i stand til at konkurrere på det kommercielle radiomarked," forklarer direktør Niels-Henrik Iversen om Jysk Fynskes overtagelse i en pressemeddelelse.

Han er indehaver af reklamebureauet Vestmedia, der også har ejet Radio Charlie.

Ejer: Vigtigt at bevare valgmulighed

Jysk Fynske Medier er allerede tilstede i Varde-området med avisen Jydske Vestkysten, Ugeavisen Varde og  radiostationen Skala FM. Det er baggrunden for, at det er VLR formatet, der kommer til byen. 

"For mig har det dog været vigtigt, at både lytterne og kunderne også fremover skal have noget at vælge imellem," siger Niels-Henrik Iversen.

VLR har mere end 200.000 ugentlige lyttere i Øst- og Sydjylland samt på Fyn. På den musikalske side præsenterer stationen både de nyeste hits og masser af den musik, som alle kender. Hertil kommer lokale nyheder og underholdningsprogrammer.

Radiostationer samles i Vejle

Det lokale præg i fladen bevares. Hver time fra klokken seks om morgenen til kl. 18 om aftenen vil der således være lokalnyheder fra Varde-området.

Jysk Fynske samler radiostationer i Vejle 

Radio Charlie-opkøbet kommer i kølvandet på større radiotilpasninger hos det jysk-fynske medieselskab. Snart samler Jysk Fynske Medier koncernens nu tre store radiostationer under samme tag hos VLR i Vejle.

Fynske Mediers radio ’Klubben’ og Syddanske Mediers ’Skala.fm’ i Kolding flytter ind hos VLR i Vejle.  På trods sammenflytningen skal de tre kanaler fortsætte som selvstændige brands, siger adm. direktør i Vejle Amts Folkeblad, Alex Pedersen.

Avisfusion kan ombygge regionalt radiomarked

Fusion: Radiodirektør mister jobbet 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs