MediaWatch

Jysk Fynske Medier køber Radio Charlie

Det fusionerede Jyske Fynske Medier udvider sit broadcast fodaftryk med et opkøb af Radio Charlie, der ændres til en VLR-radio.

Det nyfusionerede medieselskab Jysk Fynske Medier har overtaget Radio Charlie i Varde. Det betyder, at radiostationen fra mandag den 2. marts skifter brand og format.

Radioen bliver del af 'VLR'-brandet.

"Det har ikke været nogen let beslutning. Men udviklingen på radiomarkedet er sådan, at det kræver en stadig større indsats både med hensyn til indhold og teknik, hvis man skal være i stand til at konkurrere på det kommercielle radiomarked," forklarer direktør Niels-Henrik Iversen om Jysk Fynskes overtagelse i en pressemeddelelse.

Han er indehaver af reklamebureauet Vestmedia, der også har ejet Radio Charlie.

Ejer: Vigtigt at bevare valgmulighed

Jysk Fynske Medier er allerede tilstede i Varde-området med avisen Jydske Vestkysten, Ugeavisen Varde og  radiostationen Skala FM. Det er baggrunden for, at det er VLR formatet, der kommer til byen. 

"For mig har det dog været vigtigt, at både lytterne og kunderne også fremover skal have noget at vælge imellem," siger Niels-Henrik Iversen.

VLR har mere end 200.000 ugentlige lyttere i Øst- og Sydjylland samt på Fyn. På den musikalske side præsenterer stationen både de nyeste hits og masser af den musik, som alle kender. Hertil kommer lokale nyheder og underholdningsprogrammer.

Radiostationer samles i Vejle

Det lokale præg i fladen bevares. Hver time fra klokken seks om morgenen til kl. 18 om aftenen vil der således være lokalnyheder fra Varde-området.

Jysk Fynske samler radiostationer i Vejle 

Radio Charlie-opkøbet kommer i kølvandet på større radiotilpasninger hos det jysk-fynske medieselskab. Snart samler Jysk Fynske Medier koncernens nu tre store radiostationer under samme tag hos VLR i Vejle.

Fynske Mediers radio ’Klubben’ og Syddanske Mediers ’Skala.fm’ i Kolding flytter ind hos VLR i Vejle.  På trods sammenflytningen skal de tre kanaler fortsætte som selvstændige brands, siger adm. direktør i Vejle Amts Folkeblad, Alex Pedersen.

Avisfusion kan ombygge regionalt radiomarked

Fusion: Radiodirektør mister jobbet 

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs