MediaWatch

DR, Discovery og 24syv står sammen om radiokonference

DR, Discovery Networks og Radio24syv forener kræfter for at fastholde deres DAB-skepsis på den politiske agenda og indkalder til ekstra radiokonference samtidig med, at politikerne mødes om emnet.

Hvad enten politikerne snart sætter gang i en langsigtet markedsundersøgelse af DAB eller ej, kommer der om 13 dage en konference om emnet; er DAB den rette platform at investere mange millioner kroner i.

Det er DR, Discovery Networks og Radio 24syv, der har slået sig sammen og indkalder til en slags "høring" om fremtiden for radiomediet - herunder DAB. Det sker 25. februar i DR Byen.

Deres timing synes ideel. Dagen før konferencen mødes medieordførerne om en ny revision af køreplanen for DAB. På det møde skal politikerne tage højde for, at flere aktører fortsat udtrykker tøven og kritik af DAB. Også DR tøver, og har i et nyt høringssvar lagt op til fornyet overvejelse af, hvor meget Danmark bør satse på den digitale DAB-teknologi.

Konferencen skal give alle interessenter friske fakta om danskernes brug af radio, tendenser på radiomarkedet og kaste det lange lys på perspektiverne for dansk radio, hedder det.

Få DAB-fortalere

Flere interessenter og eksperter vil bidrage fra podiet, og generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, vil kaste lys over DR's nyeste tanker om DAB og radiomediets rolle.

Fra politisk hold kommer medieordførerne Ellen Trane Nørby (V), Troels Ravn, (S) og Morten Marinus (DF), der givetvis vil blive afkrævet nogle svar.

For at få friske øjne på det danske marked er Mats Åkerlund inviteret til København for at tale. Han er digital stratég i SR og formand for EBU's New Radio Group, og regnes for en DAB-positiv fortaler.

Men ellers bliver det småt med de rene "DAB-fortalere" på podiet ud over medieordførerne. Der er ingen talere fra NRK, fra MTG Radio i Norge eller fra Storbritannien. Egentlige bilproducenter mangler også, om end FDM er til stede.

Usikkerhed om DAB-plan fortsætter

DR Medieforskning rejser tvivl om FM-sluk

DR: Udrulning af DAB-radio haster ikke

Storbritannien nærmer sig et FM-sluk 

Usikkerhed om DAB-køreplan fortsætter ind i 2015 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs