MediaWatch

Afbrudt DAB-udbud genoptages

Radio- og tv-nævnet forventer at kunne udstede tilladelser til regional radio i DAB-blok 3 den 1. maj, dvs. én måned senere end først planlagt.

Radio- og tv-nævnet genoptager i dag sit udbud af sendemuligheder i den regionalt opdelte DAB-blok 3 på uændrede vilkår med en ansøgningsfrist den 25. februar 2015, oplyser Radio- og tv-nævnet.

Udbuddet blev sat i bero den 22. januar 2015 efter Erhvervsstyrelsen oplyste, at der kunne opstå forstyrrelser på grund af allerede udstedte tilladelser til internt kommunikation på flere hospitaler.

Nævnet har fastsat nye frister i udbudsmaterialet og forventer at kunne udstede tilladelser til DAB-blok 3 den 1. maj 2015, dvs. en måned senere end forudsat.

Erhvervsstyrelsen har efter sin undersøgelse af mulige forstyrrelser oplyst, at størstedelen af frekvenserne til DAB-blok 3 vil være til rådighed som forudsat i udbudsmaterialet.

Fire områder usikre

Ifølge Erhvervsstyrelsens undersøgelse er det alene programvirksomheden i fire geografiske områder – det tidligere Aarhus Amt, Fyn, Sønderjylland og Thy – der er berørt af de tilladelser, der udstedt til telemetri. I disse områder vil frekvenserne være til rådighed senest den 1. september 2015, men begrænsede sendemuligheder kan eventuelt i brug før.

De ansøgere, der allerede har søgt om tilladelse til den regionalt opdelte DAB-blok 3, vil blive orienteret direkte om genoptagelsen af udbuddet. Andre interesserede kan orientere sig på Kulturstyrelsens hjemmeside.

Vred brancheforening

Danske Mediers direktør Marianne Bugge Zederkof, der bl.a er ansvarlig for radio, var ikke imponeret, da udbuddet blev udsat lige før deadline.

"Det er umanerlig amatøragtigt. Der er brugt rigtig mange ressourcer blandt de lokale radiostationer på at sætte sig ind i udbudsmaterialet, udarbejde og fremsende anfordringsgarantier, afholde informationsmøder og andet," sagde hun.

Politikernes mål er, at styrke DAB's rolle i mediebilledet ved at udbyde sendekapacitet til mange regionale radiostationer på DAB; med plads til hele 16 radiokanaler i hver af 13 regionale områder.

Usikkerhed om DAB-plan fortsætter

Danske Medier advarer mod politisk radio-retræte

DR Medieforskning rejser tvivl om FM-sluk

Erhvervstyrelsen lover afklaring af afblæst DAB-udbud

Nævn stopper radio-udbud i sidste minut

Mediepolitikere lytter til DAB-kritik 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs