MediaWatch

TV 2 sælger sidste bid af dyrekøbt radio

SBS Discovery køber TV 2's ejerandel af FM5-koncessionen, der huser Radio Nova, og bliver dermed eneejer af kanalen, som TV 2 oprindeligt erhvervede sendetilladelsen til for 23 mio. kr.

Foto: Franklin Reyes, AP

TV 2 slukker endeligt for radioeventyret TV 2 Radio.

SBS Discovery køber TV 2's andel på 20 pct. af FM5 koncessionen, som TV 2 oprindeligt lancerede det ambitiøse TV 2 Radio på i 2007. Sendetilladelsen frem til 2014 blev erhvervet på auktion i 2006 for 23 mio. kr., men allerede efter et år i luften opgav TV 2 at få økonomi i radiokanalen og trak stikket i 2008.

Siden har FM5 været drevet af SBS Discovery med TV 2 som mindretalsaktionær og nyhedsleverandør til kanalen, NovaFM, der er forpligtet til at sende en vis antal nyhedsudsendelser dagligt.

Nyhedssamarbejdet ophører, når SBS Discovery bliver eneejer fra slutningen af november, hvor den gældende koncession udløber.

"Salget af TV 2's aktier i Radio Nova A/S udgør det sidste element i afviklingen af TV 2 Radio. Ved radioens lukning i 2008 blev TV 2's radioaktiviteter rekonstrueret i et nyt samarbejde med SBS. Da TV 2 efter 20. november 2014 ikke længere deltager i radioaktiviteterne, er det ganske fornuftigt at sælge vores aktiepost til SBS Discovery," siger TV 2's finansdirektør Peter Normann i en presemeddelelse.

Ejerskiftet sker i kølvandet på, at SBS Discovery i juni genvandt sendetilladelsen til FM5 i konkurrence med MTG.

SBS Discovery driver ud over Nova også radiokanalerne The Voice, Radio 100, NOVA, myRock og Radio Soft, samt Pop FM sammen med Berlingske.

Mere fra MediaWatch

Nyt nordisk indhold forsvinder fra HBO Max som led i omlægning

HBO Max dropper produktion af originalt indhold i de nordiske og centraleuropæiske lande, herunder Danmark, kort efter selskabet endelig fik sat gang i produktionerne. Det er en del af en større øvelse igangsat af ejerkoncernen Warner Bros. Discovery og medfører også, at den nye danske serie Kamikaze forsvinder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs