MediaWatch

De vandt radiopriser lørdag aften

Jævn fordeling af priser ved 'Prix Radio' lørdag aften. DR's værter og programmer fik fem, Radio24Syv modtog to, mens SBS Discovery Radio hentede tre priser.

Den danske radiobranche tildelte i alt 10 fagpriser til værter og programmer, da Prix Radio lørdag blev uddelt i Pumpehuset i København.

Prisfesten fandt traditionen tro sted som afslutning på den årlige inspirationsdag for radiofolk, Radiodays.

Der var jævn fordeling af faglig anerkendelse: DR's værter og programmer fik fem priser, Radio24Syv modtog to, mens SBS Discovery Radio hentede tre priser, inklusive en særpris fra Ekstra Baldets læsere - der var en pris til Radio 100, Nova FM og The Voice.

Blandt DR’s vindere var ’Formiddagen på P6 Beat’, der blev ’Årets Nyskabelse’.  Morten Hausborg fra ’Liga på P3’ tog prisen som ’Årets reporter’ for ”sine helt specielle evner som den historiefortællende kommentator.  Prisen som ’Årets nyheds- og aktualitetsprogram’ gik holdet bag eftermiddagsprogrammet ’Pressen på P3’.

Én af de store priser ‘Årets radioprogram’ gik til ‘Showet’ på The Voice.

Stime af nomineringer til 24syv-programmer  

Radio 24syv vandt prisen for Årets promotion for program med ’Danmarks Röst’, og en pris for Årets interview gik til Lisbeth Zornig og ’Zornigs Zone’.

Særprisen ‘Årets radioværter – Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon’ tilfaldt morgenshowet ’Go Nova’ på Nova FM med Mai-Britt Vangsøe og Dennis Ravn

De fik priser ved Prix Radio 2014

Årets vejrudsigt: Radio 100 med Julie Bundgaard og Karsten Baun

Årets humor: Henrik Fallesen fra ’Sport på 3’eren’, P3

Årets nyheds- og aktualitetsprogram: ’Pressen på P3’, P3

Årets event: Kampagnen ’Lærepladser til alle’, P3

Årets promotion for program: ’Danmarks Röst’, Radio24Syv

Årets interview: Lisbeth Zornig og ’Zornigs Zone’ på Radio24Syv

Årets radioprogram: Showet på The Voice

Årets reporter: Morten Hausborg fra P3

Årets nyskabelse: ’Formiddagen på P6 Beat’

Årets radioværter – Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon - ’Go Nova’, Nova FM

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs