MediaWatch

Danske Medier utilfreds med regionalt DAB-udbud

Udbud af mange nye regionale sendetilladelser på DAB i 2015 tager ikke hensyn til de eksisterende aktører, lyder kritik fra Danske Medier.

Danske Medier er meget kritisk overfor hovedelementerne i planerne for et kommende udbud af regionale sendetilladelser på DAB.

I et høringssvar opfordrer Danske Medier til at tage udgangspunkt i det eksisterende radiolandskab rundt om i regionerne, og lade de kendte formater og stationer på FM drive overgangen til DAB.

Blandt Danske Mediers største bekymringer er manglende muligheder for at overdrage tilladelser og begrænsninger ved tildeling af sendetilladelser fra stationer med ejerskabs eller samarbejdsrelationer.

Organisationen, der repræsenterer flere kommercielle lokale og regionale radioer, kritiserer også, at det som udgangspunkt ikke er muligt at ansøge om mere end én station pr. region.

Udbud af regional DAB til foråret 

Radio- og tv-nævnet skal i 2015 udbyde tilladelser til at sende regional radio i DAB blok 3, der er opdelt i 13 regioner.

Det er bl.a. planen, at der stilles 16 sendetilladelser tilrådighed i hver af de 13 regioner. Dem, der får sendetilladelsen skal så danne et sendesamvirke i hver region, der betaler for sendenettet og driver det. Der er tale om en skønhedskonkurrence, hvor ansøgningernes realisme spiller en stor rolle.

Der forventes udstedt tilladelser til programvirksomhed i DAB blok 3 i marts 2015.

Branche tilfreds med lavere DAB-tempo

Hurtig DAB-udrulning udskudt til 2018 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs