MediaWatch

Ældre lyttere flytter først til digital radio

Især klassisk musik lokker de ældste lyttergrupper, der er blandt de allerhurtigste til at skifte til DAB og radio på nettet.

De ældste lyttere er blandt de hurtigste lyttergrupper til at konvertere til digital radiolytning.

Ca. 14 pct. af DR-lytterne generelt har flyttet ørerne til DAB- eller netradio. For P2's lyttere er tallet 41 pct. Og mere end otte af ti P2-lyttere er over 60 år, det skriver Politiken.

Den nærliggende forklaring er, at P2 for et år siden mistede sin plads på FM-båndet, hvilket kanalen mistede en del lyttere på. De P2-lyttere der gerne vil høre klassisk musik, må enten vente til om aftenen, hvor P2 har plads på P1s frekvens - eller søge over på net, mobil eller DAB.

"De to grupper, der har været hurtigst til at finde over på digital radio, er de unge, 20 - 39-årige first movers, man ville forvente det af - og så gruppen på over 60 år. Tvang er tilsyneladende et effektivt redskab," sigermedieforsker fra DR, Dennis Christensen til Politiken.

Statitikken kan gøre det lettere at lukke FM-båndet helt. Ifølge det seneste medieforlig, kan FM-båndet lukkes i 2019, hvis halvdelen af lytterne har forladt det til den tid. De ældre var forventet at blive vanskelige at flytte over på digital radio, men det har altså vist sig at være lettere end ventet.

- JHT

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere