MediaWatch

DR-profiler tegner 24syv-flade

Torben Steno og andre DR-kendinge popper flittigt op som eksempler på værter i Berlingske Peoples programkoncepter for Radio 24syv.

DR's dominans på det danske radiomarked bliver slået fast med syvtommersøm, når man gennemgår Berlingske Peoples programkoncepter for den kommende DR-konkurrent, Radio 24syv.

I ansøgningen om at drive FM4 beskriver Berlingske People i de fleste tilfælde værterne for de forskellige programmer i overordnede vendinger, men i de tilfælde, hvor ansøgningen lister konkrete forslag til eller forbilleder for værter, er der rigtig mange DR-kendinge i blandt. Også fra den taleradio, P1, den nye station får som sin væsentligste konkurrent.

Torben Steno late night profil
Mest konkret er Berlingske People, når det gælder late night-showet 'Stenos Apotek'. Her er Torben Stenos navn simpelt hen blevet en del af programmets identitet. Programmet byder på "et par timers hyggelig dialog om løst og fast, om det store i det små, om de små, nære problemer og de store tings betydning for os mennesker."

Når det gælder det tidilge nyhedsflagskib 'Morgenmagasinet', som sendes dagligt fra 6.05 til kl. 9.00, er der endnu ikke lavet konkrete forhåndsaftaler, men ud af otte bud på, hvem der skal være værter på programmet, er de seks først og fremmest kendt for deres indsats hos DR: Nynne Bjerre, Mette Vibe Utzon, Lene Johansen, Anders Bech-Jessen, Pia Rønn og Mads Brügger.

Fra Krause-Kjær til Bech-Jessen
Når det gælder det ugentlig radio-talkshow 'Kulturshowet', der beskrives, som en yngre udgave af P4's Cafe Hack, nævnes Michael Thouber som en mulig vært. Han har "en mangeårig fortid på DR's P1 og P2."

Også det ugentlige tirsdagstema kan få en DR-vært. I hvert fald nævnes Adam Holm fra 'Deadline' som et værts-eksempel.

Ud over Stenos Apotek kan Torben Steno også komme i spil som vært for programmet 'Kultureliten', som bringes hver onsdag mellem 21.05 og 23.00, mens Anders Bech-Jessen også trækkes frem som mulig vært på etik-programmet 'Tænketanken 24syv'.

Niels Krause-Kjær fra P1's 'Krause på tværs', nævnes som mulig medvært i programmet 'Hvad er meningen' - et live-debatmagasin om dansk politik, som skal i luften lørdage fra kl. 12.10.

Dem der ikke kommer fra DR
I ansøgningen er der dog også bud på værter, som ikke kommer fra DR. Det gælder for eksempel Anne Kejser og Mie Harder ('Morgenmagasinet'), Peter Goll og Lotte Hansen ('Hvad er meningen'), Leonora Christina Skov og Anna Libak ('Kulturminister'). Maise Njor, Katrine Vejby, Kristian Riis og Kristian Leth er andre bud på værter til nogle af de mange programmer, Berlingske People præsenterer i ansøgningen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs