MediaWatch

DR: FM-sluk haster ikke

DR har ikke travlt med at nedlægge FM, men den norske beslutning om et FM-sluk bliver fulgt nøje.

Som det første land i verden vil Norge lukke FM-båndet i 2017. Til den tid vil nordmændene satse helt på DAB og andre digitale platforme.

Den norske beslutning, der blev kendt i fredags, vækker opmærksomhed i Danmark, der er blandt de lande, der har satset mest på jordbaseret digital radio, bedre kendt som DAB.

“I DR vil vi nøje følge de erfaringer, som den norske radiobranche gør sig med udsigten til et FM-sluk. Det bliver spændende at se, hvorledes radiomarkedet udvikler sig der,” siger mediedirektør Mikael Kamber, DR.

Dansk løsning ok
De norske planer genopliver ikke DR’s gamle drøm om et hurtigt FM-sluk, understreger Mikael Kamber

“Nej, vi er godt tilfredse med den pragmatiske danske løsning i medieforliget,” siger han med reference til, at regeringen og forligspartnerne besluttede at vente med at diskutere et eventuelt FM-sluk, til over 50 procent af de danske husstande har mindst én DAB-modtager stående.

De norske politikeres beslutning om at slukke FM sker for at sende et klart signal til markedet og dermed tildele de digitale radioplatforme en kraftig skub fremad de næste seks år. Læs detaljer om de norske planer her.

Det var også DR’s politik frem til foråret 2010, men lige op til medieforliget ændrede man strategi og foreslog en udsættelse af beslutningen.

DR har til gengæld en ny komplet digital radiostrategi på vej med nye DAB brands, som endelig præsenteres til marts. MediaWatch har ved flere lejligheder omtalt planerne i løbet af 2010.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs