MediaWatch

P1 lancerer tal-tjek

'Detektor' er et nyt P1-program med Thomas Buch-Andersen, der tjekker tal, fakta og kendsgerninger i den aktuelle debat.

Skatten bliver hævet med 31,5 milliarder ved et regeringsskifte. Omkostningerne ved indvandring til Danmark overstiger 100 milliarder. Husejerne står for 40 procent af CO2-udledningen herhjemme. Det er tre eksempler på påstande, der i det nye år kan blive tjekket af P1's nye program 'Detektor'

"Meningen med 'Detektor' er, at vi i programmet undersøger, om det man læser, hører eller ser i den aktuelle debat, er i strid med fakta eller på anden måde er misvisende eller misforstået. Det er vores håb, at vi med programmet kan skabe større gennemsigtighed i de tal, fakta og påstande, som hver dag flyver gennem luften i medierne," siger Thomas Buch-Andersen, programmets opfinder og vært i en pressemeddelelse fra DR.

Detektor har allerede fået flere end 80 ideer fra lytterne til, hvilke tal og fakta redaktionen kan tage fat i og undersøge om påstandene rent faktisk kan dokumenteres.

I forbindelse med folketingsvalget, der bliver udskrevet og afholdt i 2011, vil Detektor rette opmærksomheden på de politiske partier og sikre daglige faktatjek af den politiske debat. Resultatet af faktatjekket vil blive lagt ud på dr.dk/detektor og samlet op i det ugentlige program.

Programmet får premiere 5. januar kl. 11.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs