DR-formand ser ingen grund til at tvivle på de journalistiske principper på P3

DR’s lyttere skal ikke forvente en mere aktivistisk linje på radiokanalen for unge under nyligt tiltrådt P3-chef. Det fastslår bestyrelsesformand Marianne Bedsted.
Marianne Bedsted afviser over for Finans, at ny chef på P3 medfører en mere aktivistisk linje på kanalen. | Foto: Miklos Szabo
Marianne Bedsted afviser over for Finans, at ny chef på P3 medfører en mere aktivistisk linje på kanalen. | Foto: Miklos Szabo

Efter flere ugers debat om, hvorvidt nytiltrådt P3-chef Isabella Hindkjær har lagt op til en mere aktivistisk journalistisk profil fra public service-stationens ungdomsafdeling, afviser Marianne Bedsted, der er formand for DR’s bestyrelse, nu, at det er planen. Det skriver Finans.

”Jeg ser ingen grund til at betvivle, at de journalistiske principper, der råder på P3, er de samme i morgen, som de var i går,” udtaler Marianne Bedsted til mediet.

I sidste uge var også DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, ude i et debatindlæg i Berlingske og forsvare ansættelsen af den tidligere chefredaktør på Femina.dk til posten som ny redaktionschef på P3. Her understregede han også, at valget af den nye P3-chef er sket på baggrund af hendes kompetencer, erfaringer og leverede resultater. Marianne Bedsted understreger også nu over for Finans, at DR ansætter chefer alene på deres kompetencer og evner.

Udmeldingen fra begge er faldet, efter der i februar opstod debat om den nye P3-chef. Det skete, fordi Isabella Hindjær i et interview med mediet Kontrast, efter hun havde deltaget i Clement Kjærsgaards radioprogram Akkurat, gav udtryk for, at medier i deres henvendelse til nye mediebrugere skulle forstå, at medier ikke længere kan kalde sig objektive formidlere af sandheden ved først at spørge den ene kilde og så den den anden. 

Siden har blandt andre Katrine Winkel Holm, der er medlem af DR’s bestyrelse, udtrykt bekymring over den nye P3-chefs udtalelser. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også