MediaWatch

Spotify regner med vendepunkt i podcastforretning i 2022

Den svenske streamingtjeneste forventer, at underskuddet i podcastforretningen vil ramme toppen i 2022. På længere sigt regner Spotify med en højere profitmargin på podcast end på musik.

Foto: Lucas Jackson/Reuters/Ritzau Scanpix

Spotify har investeret over en mia. dollar i at polstre sin podcastportefølje med titler som ”Joe Rogan Experience” og ”Call Her Daddy” blandt mange andre, men har endnu til gode at se et økonomisk afkast på satsningen. Det skriver Variety, som har fulgt med på streamingselskabets konference for investorer onsdag.

Det er første gang, at Spotify offentliggør nøgletal for podcastsatsningen. I 2021 steg steg omsætningen i podcastforretningen med 300 pct. til 200 mio. euro - ca. 1,487 mia. kr. ifølge Spotifys økonomidirektør, Paul Vogel. Men med en bruttomargin på -57 pct. i 2021, som Spotify forventer vil fortsætte i den forkerte retning i 2022, er der langt til profit i podcastgrenen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs